ထမင္းဘူးဘေလာ့မွာ တင္ဘူးတဲ့ ၾကက္ေတာင္ပံဖက္ထုပ္ေၾကာ္ကို ဒီတခါ ထပ္လုပ္ျဖစ္တာနဲ႕ အဆင့္ဆင့္ကို ဓာတ္ပုံ႐ိုက္ထားလိုက္တယ္။ မမိုးေကာင္းသူ နဲ႕ မစူးႏြယ္က ဘယ္လိုအစာသြပ္တာလဲလို႕ ေမးထားတာနဲ႕ တခ်က္ခုတ္ ၂ခ်က္ျပတ္ ျပန္လည္းေျဖျဖစ္ရင္း ပို႕စ္လည္းေရးျဖစ္သြားပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဒီေန႕က ဆရာမရယ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕အတူ အျပင္သြားၾကဖို႕ပါ။ ရာသီဥတုက ဒီေန႕က်မွ ေလျပင္းေတြတိုက္ျပီး မိုးရြာတာနဲ႕ အစီအစဥ္ ပ်က္သြားတယ္။ ဒီေတာ့ မေရးတာၾကာေနတဲ့ ပို႕စ္ေလး ေရးျဖစ္သြားတာပါ။
ဖက္ထုပ္ရဲ့အစာေတြျဖစ္တဲ့ __ အသားေတာက္ေတာက္စဥ္းကို ေဂၚဖီထုပ္၊ "နီလာ"ရြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ အသားမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ႏွမ္းဆီ ထည့္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္ေတာင္ပံကိုေတာ့ အရင္ဆုံး "V-shaped"ျဖစ္ေနတဲ့ေနရာကို ေဘးဘယ္ညာခ်ိဳးျပီး ကလက္ေပးလိုက္ရင္ "ကလစ္ ကလစ္" အသံျမည္ျပီး အ႐ိုးဆက္ေနရာ ကြၽတ္သံၾကားရပါမယ္။ ၾကက္အေရခြံ ျပဲမသြားေအာင္ေတာ့ သတိထားပါ။ ျပီးရင္ အ႐ိုးအၾကီးနဲ႕ အေသး ဆက္ေနတဲ့ ထိပ္ေနရာကို ျဖတ္ရပါမယ္။
အ႐ိုးႏုနဲ႕ အသားကပ္ေနတဲ့ေနရာကို ဓားနဲ႕ျခစ္ျပီးရင္ အ႐ိုးေဘးက အသားေတြကို လက္မနဲ႕ တြန္းခ်ပါ။
ထြက္လာတဲ့ အ႐ိုးကို ႏွဲ႕ျပီး ျဖဳတ္ပစ္ေပးပါ။
အ႐ိုးထုတ္ျပီးသား ၾကက္ေတာင္ပံေတြအားလုံးကို အိပ္တလုံးထဲထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ဂ်င္း၊ ဟင္းခ်က္အရက္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကီးထည့္ျပီး အသားထည့္ စိမ့္ဝင္ေအာင္ အျပင္ဘက္ကေန ခပ္ဖြဖြဟ ညွစ္နယ္ပါ။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁နာရီေလာက္ ထည့္ထားပါ။ ဒါဆို အစာသြပ္ဖို႕ ၾကက္ေတာင္ပံအိပ္ ရပါျပီ။
ၾကက္ေတာင္ပံထဲ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ အသားေတြထည့္ပါ။
ျပီးရင္ အဝကို သြားၾကားထိုးတံနဲ႕ ပိတ္ေပးပါ။ ဒါဆို ေၾကာ္ဖို႕ ၾကက္ေတာင္ပံ ဖက္ထုပ္ေတြ ရပါျပီ။
ဆီပူထဲ အေရခြံအထူဘက္က စျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ အေရာင္တက္လာေအာင္ ေၾကာ္၊ ျပီးရင္ အလယ္အလတ္မီးနဲ႕ အတြင္းသား က်က္ေလာက္တဲ့အေနအထိ ေၾကာ္ရင္ ရပါျပီ။ ျပီးရင္ေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ေလး နဲနဲျပင္လိုက္တာေပါ့။