မုန္႕လုံးေရေပၚ စားခ်င္စိတ္ေပါက္လို႕ စမ္းလုပ္ၾကည့္တယ္။
ဆိုင္မွာ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕စစ္စစ္လိုက္ရွာေတာ့ ဒီေအာက္က တံဆိပ္ကို သြားေတြ႕တယ္။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၁၀၀%လို႕ ေရးထားတယ္။ ပထမဦးဆုံး စမ္းလုပ္တာဆိုေတာ့ အထုပ္တဝက္ (၁၀၀)ဂရမ္ ကိုဘဲ ေရထည့္နယ္လိုက္တယ္။
ထန္းညက္မရွိေတာ့ "ကူ႐ို႕ဇတိုး" (kurozatou-黒砂糖) လို႕ေခၚတဲ့ ၾကံသကာကို အတုံးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ညွပ္ျပီး မုန္႕လုံးထဲ ထာပနာလိုက္တယ္။
မုန္႕လုံးေတြကို ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္၊ ေရေပၚတက္လာရင္ ဆယ္ျပီး ေရခဲေရထဲ ခနစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ေရစစ္ျပီးသြားေတာ့ အုန္းသီးေျခာက္ေလး ျဖဴးလိုက္ပါတယ္။
အိမ္ၾကီးရွင္က အေတာ္စားလို႕ေကာင္းတယ္ေျပာတယ္။ (ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္တာ။) ;)
ဆိုင္မွာ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕စစ္စစ္လိုက္ရွာေတာ့ ဒီေအာက္က တံဆိပ္ကို သြားေတြ႕တယ္။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၁၀၀%လို႕ ေရးထားတယ္။ ပထမဦးဆုံး စမ္းလုပ္တာဆိုေတာ့ အထုပ္တဝက္ (၁၀၀)ဂရမ္ ကိုဘဲ ေရထည့္နယ္လိုက္တယ္။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕
ထန္းညက္မရွိေတာ့ "ကူ႐ို႕ဇတိုး" (kurozatou-黒砂糖) လို႕ေခၚတဲ့ ၾကံသကာကို အတုံးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ညွပ္ျပီး မုန္႕လုံးထဲ ထာပနာလိုက္တယ္။
ၾကံသကာ
မုန္႕လုံးေတြကို ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္၊ ေရေပၚတက္လာရင္ ဆယ္ျပီး ေရခဲေရထဲ ခနစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ေရစစ္ျပီးသြားေတာ့ အုန္းသီးေျခာက္ေလး ျဖဴးလိုက္ပါတယ္။
အုန္းသီးေျခာက္
အိမ္ၾကီးရွင္က အေတာ္စားလို႕ေကာင္းတယ္ေျပာတယ္။ (ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္တာ။) ;)