Sunday, June 9, 2013

မိုင္ၾကက္သားသုပ္


(၄-ေယာက္စာ)
ၾကက္ေပါင္သား အ႐ိုးထုတ္ ၂ခု
ၾကက္အသည္း ၄ခု
ဆင္ေခါင္းပဲ လက္တဆုပ္ခန္႕
အာလူး ၃လုံး
ေဂၚဖီထုပ္
ၾကက္သြန္နီ
ပဲအက်က္မႈန္႕
သံပရာသီး
ပူဒီနာရြက္
ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္၊ မဆလာ - အနည္းငယ္စီ

၁။ ၾကက္ေပါင္သား ႏွင့္ အသည္းကို ဒယ္အိုးထဲ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္၊ မဆလာ ႏွင့္ ေရမျမဳတ္တျမဳတ္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ႏူးလ်င္ ၾကက္အေရခြံကို ခြါပစ္ျပီး အသားမြထားပါ။ အသည္းကို မထူမပါးလွီးပါ။ က်န္ေသာၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ပဲအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး မီးေႏြးေႏြးျဖင့္ တည္ပါ။

၂။ ဆင္ေခါင္းပဲကိုျပဳတ္ပါ။ က်က္လ်င္ ေရစစ္ျပီး။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ထည့္ပါ။

၃။ အာလူးကိုလဲျပဳတ္ျပီး မထူမပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးကာ ေရေအးထဲစိမ္ျပီး ေရျပန္စစ္ထားပါ။ ေဂၚဖီထုပ္ကို ပါးပါးလွီးပါ။

၄။ ဇလုံထဲ အသား၊ အာလူး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္၊ ၾကိဳက္တတ္ပါက ပူဒီနာရြက္ ႏွင့္ ငရုပ္သီးစိမ္း လွီးထည့္ပါ။ သံပရာရည္ညွစ္ကာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ဆမ္း၍နယ္လ်င္ ၾကက္သားသုပ္ ရပါျပီ။ နံျပားျဖင့္လည္း စားႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP