Saturday, July 30, 2011

င-ငါးဖယ္

အုအဲႏိုမွာ ေစ်းဝယ္ရင္း စိတ္ရွည္လက္ရွည္ လိုက္စပ္စုလိုက္တာ ငါးဖယ္ ရွာေတြ႕လာတယ္။ ငါးဖယ္စားခ်င္လို႕ လိုက္ရွာေနတာ ၾကာေပါ့။ ဒီမွာရတဲ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္နဲ႕ ဆင္တဲ့ "စစြတ္မအဂဲ" (satsumaage) ဆိုတာ ဝယ္စားၾကည့္တာ ဘယ္လိုမွ မၾကိဳက္ဘူး။ ခ်ိဳရဲရဲၾကီးမို႕ ငါးအရသာ မရဘူး။ ေရခဲ႐ိုက္ fish ball ကိုဘဲ ငါးဖယ္အစားထိုး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ဒီတခါေတာ့ ဆိုင္ထဲမွာ စိမ္ေျပနေျပ တခုျပီးတခု ကိုင္လိုက္ခ်လိုက္လုပ္ရင္း ငါးဖယ္နဲ႕ဆင္တဲ့ပုံေလး သြားေတြ႕တယ္။ အေတာ္ကို ေပ်ာ္သြားတာ။ ထိုင္းကသြင္းတယ္။ အေနာက္ဘက္မွာေတာ့ ဂ်ပန္လို ငါး100%လို႕ ေရးထားတယ္။ ငါးဖယ္ကို ဂ်ပန္လို "နာဂိနာတ နာမဇု" (ナギナタナマズ)လို႕လဲ ေခၚတယ္။



အိမ္ေရာက္ေတာ့ စပါးလင္ညက္ညက္လွီး ဆား ဆႏြင္းထည့္ျပီး ဇလုံထဲ လက္ေညာင္းေအာင္ ေပါက္လိုက္
တယ္။ ငရုတ္ဆုံ ရွိဘူးေလ။ ရွိလဲ ေထာင္းရဲေပါင္၊ အေပၚထပ္မွာေနေတာ့ ေအာက္ဘက္မွာေနသူေတြ အေႏွာင့္အယွက္မျဖစ္ေအာင္ သတိထားရတယ္။ စီးလာေအာင္ ေပါက္ျပီးသကာလမွာ အလုံးေလးေတြလုံးတယ္။ စားရတာနဲ႕မကာမိေအာင္ အေတာ္အလုပ္ရွုပ္ အခ်ိန္ၾကာတာဘဲ။ ျပီးေတာ့ ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ အေအးခံလိုက္တယ္။ ဝမ္းသာအားရ အရသာျမည္းၾကည့္ေတာ့ ငါးဖယ္စစ္စစ္နဲ႕ သိပ္မတူလွဘူးရယ္။ တခုခုေရာထားသလိုဘဲ။ သိပ္မစီးဘူး။ မစားရတာနဲ႕စာရင္ေတာ့ ေတာ္ပါေသးတယ္။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ခ်က္ျပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ေတာ့ ငါးဖယ္ဟင္းေလးျဖစ္သြားတာေပါ့။ ဒိုးဇို~ :)


Read More...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP