Saturday, January 7, 2012

တိုဟူး တိုဖူး tōfu

တိုဟူး သူမ်ားေတြ လုပ္တတ္ေပသိ ကိုယ္မလုပ္တတ္ေသးဘူး။ စားခ်င္ေတာ့လဲ အင္တာနက္က သင္ဆရာ ျမင္ဆရာ ေတြဆီလိုက္ရွာဖတ္ျပီး စမ္းၾကည့္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းလုပ္တာ ေအာင္ျမင္တယ္ဆိုလို႕ သူ႕နည္းအတိုင္း လိုက္လုပ္ၾကည့္ပါတယ္။

ဒါက ပထမအၾကိမ္ လုပ္ၾကည့္တာပါ။ ေမႊးပဲစိမ္းမႈန္႕ထုပ္ကို ဆန္ခ်ိန္ခြက္ထဲ ထည့္ခ်ိန္တာ ၂ခြက္စာေလာက္ရွိတယ္။ ဒီေတာ့ ေရကို သုံးဆဆိုေတာ့ ၆ခြက္ထည့္ရမွာေပါ့။ သိပ္ေရမ်ားေနမွာစိုးျပီး ၅ခြက္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလး ထည့္ေဖ်ာ္တယ္။ တနာရီေက်ာ္ထားလဲ အေပၚယံအရည္ၾကည္က တက္မလာဘူး။ ေရာေနတယ္။ ေစာင့္ရတာ စိတ္မရွည္သူဆိုေတာ့ ကဲေလဟယ္ ဆိုျပီး အကုန္အိုးထဲထည့္က်ိဳလိုက္တယ္။ ဘယ္အေနေလာက္ ခ်ရမွန္းမသိဘူး။ နာရီၾကည့္ရင္း ေမႊရင္း ၁၅မိနစ္ေလာက္ေနေတာ့ ခ်ျပီး အေအးခံလိုက္တယ္။ တိုဟူးျဖစ္သြားပါတယ္။ သုပ္စားလို႕ေတာ့ အေနေတာ္ပါ။ သို႕ေပသိ အေၾကာ္ၾကိဳက္တဲ့ အိမ္ၾကီးရွင္အတြက္ ေၾကာ္တဲ့အခါ အလယ္ခြဲထားတဲ့ေနရာက တိုဟူးေတြ ေပ်ာ္ထြက္လာတယ္။ ေရမကုန္ေသးတဲ့သေဘာမွာ ရွိတယ္။

ယေန႕ ၂ၾကိမ္ေျမာက္ စမ္းပါတယ္။ နက္ထဲ ထပ္လိုက္ရွာဖတ္ပါတယ္။ ဒီတခါ ကိုညီမူရာနည္းကို မွီးပါတယ္။ ေမႊးပဲစိမ္းမႈန္႕တထုပ္၊ ေရ ၂ဆခြဲ၊ ဆား ဆႏြင္း နဲနဲစီနဲ႕၊ ပဲစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ ဂ်င္းရည္နဲနဲ ညွစ္ထည့္လိုက္တယ္။ နာရီဝက္ေလာက္ပစ္ထားလိုက္တယ္။ ေနာက္ အိုးထဲေလာင္းထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ တမိနစ္တည္တယ္။ အလယ္အလတ္မီးနဲ႕ ၂မိနစ္။ အဲဒီကေန ပ်စ္ခဲလိုက္လာလို႕ အျမန္ေမႊေပေတာ့ဘဲ။ မီးအား ေလ်ာ့ေလ်ာ့နဲ႕ ၃-၄မိနစ္ေမႊတည္ျပီး ဆီသုတ္ထားတဲ့ ဗန္းထည္ ထည့္အေအးခံလိုက္တယ္။ jan~jann~~!! လိုခ်င္တဲ့ တိုဟူး ရျပီ။

ဒီတခါေၾကာ္တာ အလယ္က တိုဟူးေတြ စီးမထြက္ေတာ့ပါဘူး။ ပိုစားလို႕ေကာင္းတယ္လို႕ ခ်ီးက်ဴးခံရတယ္။ အေဟ ;) ဒီတခါ သိသြားျပီ။ ေၾကာ္စားဖို႕ဆို တိုဟူး ခပ္တင္းတင္းေလးမွ အဆင္ေျပတယ္ဆိုတာကို။ တိုဟူးေၾကာ္တာ ဆီအေတာ္ကုန္ပါတယ္။ ဆီေတာ္ေတာ္စုပ္တာကိုး။ ကယ္လိုရီေၾကာက္သူမ်ား သုပ္စားဖို႕ အၾကံျပဳပါတယ္။
ဘာဘဲေျပာေျပာ အင္တာနက္ေပၚက ျမင္ဆရာမ်ားကို ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ "အာရိဂတိုး ဂိုဇိုင္းမတ္စု"

7 comments:

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ပညာပိုရသြားၿပီ
ဟုတ္တယ္ တိုဖူးကေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ေရခန္းပီးပ်စ္ေအာင္က်ိဳ မာမာေလးအခဲခံရဒယ္
ရွမ္းတိုဖူးေပ်ာ႕လိုသုပ္စားမယ္ဆို ေရမ်ားမ်ားနဲ႕မွ အိတုံေလးၿဖစ္ဒါ ၿမရြက္စမ္းသပ္ခ်က္အရ ပိုေပါက္သြားဘီ :)))

Shinlay said...

look delicious!!!

ThuHninSee said...

ဟယ္......စားခ်င္စဖြယ္

Unknown said...

ၿမရြက္ေဝ ပို.စ္ အသစ္ေရးပါဦး ။ ေနေကာေကာင္းရဲ.လား ။ ပိုစ္.အသစ္ေတြေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္။
က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ.........

Cameron said...

မျမရြက္ေ၀ရဲ႔တိုဖူးေလးက စားခ်င္စရာေလး...။ တိုဖူးကိုအလြယ္တကူ၀ယ္လို႔ရေတာ့ အဲလို ကိုယ့္ဘာသာတခါမွမက်ိဳဖူးေသးဘူး...။ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္..။

႐ွင္သန္ said...

တို႔ဟူးေလး ျမည္းစားသြားပါတယ္။

Unknown said...

lote lo ma ya bu ma...
they are so soft :(

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP