Friday, June 10, 2011

ကန္စြန္းဥဖုတ္

ကန္စြန္းဥဆို ဖုတ္ထားတာဘဲ ၾကိဳက္ပါတယ္။ အိမ္မွာက ျပဳတ္ဘဲျပဳတ္တာမို႕ သိပ္မစားပါဘူး။ ျခံျပင္မွာ မီးပုံ႐ိႈ႕တဲ့ေန႕မွာ ကန္စြန္းဥ ရွိတာနဲ႕ၾကဳံရင္ ျပာေတြေအာက္ ထိုးထည့္ထားလိုက္တယ္။ က်က္ေလာက္ရင္ ထုတ္ျပီး ေမာင္ႏွမေတြ တေယာက္တဖဲ့စားတာ သတိရတယ္။ ကန္စြန္းဥဖုတ္က အခ်ိန္ေတာ့ အေတာ္ကုန္ပါတယ္။ ေဆာင္းတြင္းဆို ဒီမွာ ကန္စြန္းဥဖုတ္ေတြ လွည့္ေရာင္းတဲ့ ကားရွိတယ္။ "ရာကိအိမို~~~ ရာကိအိမို" အသံရွည္ဆြဲျပီးေအာ္သံကို ကက္ဆက္နဲ႕ဖြင့္ျပီး ကားေလးက တလိမ့္လိမ့္ တလမ္းဝင္ တလမ္းထြက္ေမာင္းျပီး လွည့္ေရာင္းတာပါ။ ကန္စြန္းဥဖုတ္တလုံးကို ယန္း၃၀၀ ေပးရတာမို႕ ေစ်းမေတာ္လွပါဘူး။ စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္လဲ ကားက လာဦးမွပါ။ ျပီးေတာ့ ရန္ကုန္မွာလို ဝရန္တာကေန လက္ခုပ္တီးျပီး ဦးေလးၾကီး ခဏဆို လွမ္းေအာ္တားလို႕ရတာမ်ိဳးလဲမဟုတ္ဘူးေလ။ ေစ်းဝယ္ထြက္လို႕ ကားလာတာနဲ႕ တိုက္ဆိုင္မွ ဝယ္ျဖစ္တယ္။ စားခ်င္တိုင္း မစားရေတာ့ ကိုယ္တိုင္ဖုတ္ဖို႕စိတ္ကူးျပီး အိုးတလုံး ရွာဝယ္လိုက္တယ္။
ဂတ္စ္မီးဖိုမွာတည္လို႕ရတဲ့ အမ်ိဳးအစားပါ။ ကန္စြန္းဥအျပင္ ေျပာင္းဖူးေရာ ငါးအသားတုံးပါကင္လို႕ရပါတယ္။ အိုးက ေအာက္ဘက္မွာ အေပါက္ေတြ ပါပါတယ္။ မီးအားအလယ္အလတ္ေလာက္နဲ႕ ကန္စြန္းဥဆို မိနစ္ ၃၀ ~ ၄၀၊ ေျပာင္းဖူးနဲ႕ ငါးက မိနစ္ ၂၀ ~ ၃၀ ပါ။
ဝယ္လာတဲ့ ကန္စြန္းဥက အေတာ္ၾကီးတာမို႕ တလုံးဘဲ ထည့္ဖုတ္ျဖစ္တယ္။ ဆယ္မိနစ္တၾကိမ္ မ်က္ႏွာျပင္ကို လွည့္ေပးလိုက္တာ မိနစ္၄၀နဲ႕ေလးဘက္လုံးလွည့္ကင္အျပီး ျဖစ္သြားတယ္။
ေမႊးရနံ႕ေလး တသင္းသင္းနဲ႕ ကန္စြန္းဥဖုတ္ပါ။

5 comments:

မိုးေငြ႔...... said...

ငယ္ငယ္တုန္းက ရြာမွာ ထင္းမီးဖိုျပာပူထဲ ကန္ဇြန္းဥဖုတ္စားခဲ႔တာကုိ အမွတ္ရမိတယ္...။
အကင္အိုးေလးကို သေဘာက်လိုက္တာ....။

ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔

khin oo may said...

မီတာခကုန္၏။ အဲ ဂတ္စ္ဘိုး. မီနစ္ေလးဆယ္.

ျမရြက္ေဝ said...

မိုးေငြ႔ ---> ေက်းဇူး :)

မခင္ဦးေမ ---> ဂတ္စ္က ေငြ႕ေငြ႕ဖြင့္တာဆိုေတာ့ သိပ္မကုန္ဘူးထင္တာဘဲ။ :P

စႏၵကူး said...

မီးေသြးခဲ ျပာပူထဲထည့္ဖုတ္တဲ့ကန္ဇြန္းဥအရသာေတာ့ မမီွႏိုင္ေပမယ့္ အလြမ္းေျပေပါ့မမရယ္...
အဲလိုအိုးေလးေတာင္လိုခ်င္လာပီ..
ခရမ္းသီးဖုတ္သုတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖုတ္ ငရုတ္သီးေထာင္း... အစံုကိုလုပ္စားပစ္မွာ

ေစာ(အဝါေရာင္ေျမ) said...

အင္း စာျခင္စိတ္ေတာင္ ေပါ ္လာျပီ။

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP