ျပီးခဲ့တဲ့တပတ္က ၾကက္ေပါင္အသားလႊာကို ၾကက္ကင္မယ္လုပ္ျပီး ကင္လိုက္ပါတယ္။ အရင္ကေတာ့ ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ဆီပါေလကာနဲ႕ မီးအားေလွ်ာ့ေလွ်ာ့မွာ ေၾကာ္သလိုမ်ိဳး လုပ္တာ။ ခုေတာ့ gasနဲ႕ ကင္တဲ့ဟာရွိေတာ့ စမ္းၾကည့္တာ။ ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာကင္ရမယ္လဲမသိဘူး။ ဒယ္အိုးနဲ႕တုန္းက အသားရဲ့ က်က္/မက်က္က ျမင္ရတယ္၊ ကင္တဲ့ထဲထည့္ေတာ့ အလူမီနီယံျပားပတ္ထားလို႕ မျမင္ရဘူး။ ႂကြပ္ႂကြပ္ကေလးျဖစ္ျပီထင္ျပီး ထုတ္ယူလိုက္ေတာ့ အရည္စပ္စပ္နဲ႕ အသားက ေပါင္းထားသလို ႏူးအိေနတယ္။ ကိုယ့္ဘာသာေလွ်ာက္လုပ္ျပီး ၾကက္ကင္မွန္းမသိ ဘာမွန္းမသိျဖစ္သြားတယ္။ အဲဒီေန႕က ညစာဘာခ်က္လဲလို႕ ဖုန္းဆက္ေမးလာေတာ့ ဘယ္လိုနာမည္တပ္ရမွန္း မသိတာနဲ႕ ျပန္ေရာက္မွၾကည့္လို႕ ေျပာလိုက္ရတယ္။ အေတာ္စားေကာင္းတယ္လို႕ အမွတ္ရတာနဲ႕ ဒီေန႕ထပ္ခ်က္တာကို မွတ္တမ္းတင္လိုက္တာပါ။ ႐ုံး၉ရက္ပိတ္လို႕ ထမင္းဘူးလည္း အနားရတယ္ဆိုတာနဲ႕ မခင္ဦးေမက အိမ္မွာခ်က္စားတာေတြ ၾကည့္ခ်င္တယ္လို႕ c-boxမွာ လာေျပာသြားလို႕ပါ။ (အမကို ဆြဲထည့္လိုက္တယ္၊ ခ်ိတ္ခ်ိဳးရဘူးေနာ္။)
ၾကက္ေပါင္သား အလႊာကို ေရေဆး၊ ေရေတြကုန္ေအာင္ kitchen paperနဲ႕သုတ္၊ ျပီးရင္ ထူေနတဲ့အသားေနရာေတြကို ဓားနဲ႕ နဲနဲမႊန္းလိုက္တယ္။ ၾကက္အေရခြံေတြဘက္ကိုက် အရသာဝင္လြယ္ေအာင္ ခရင္းနဲ႕ ထိုးေပးပါတယ္။
ျပီးေတာ့ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႕နယ္တယ္။ အသားႏူးလြယ္ေအာင္ သံပုရာရည္ နဲနဲညွစ္ျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ႏွပ္ရမွာပါ။ အရင္တခါက သံပုရာသီးကုန္ေနလို႕ အခ်ဥ္မရွိတာနဲ႕ ၾကံဖန္ျပီး အသုပ္သုပ္ရင္သုံးတဲ့ ျပင္သစ္အရသာ အခ်ဥ္ရည္ ဆမ္းလိုက္တယ္။
ေနာက္ေတာ့ အလူမီနီယံျပားပတ္ျပီး ကင္ပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာထားရမွန္းမသိတာနဲ႕ တဘက္ကို မိနစ္၂၀ေလာက္စီထားလိုက္တယ္။
က်က္သြားရင္ နံနံပင္နဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းလွီးထားတာေလး ျဖဴးျပီး စားလို႕ရပါျပီ။ အရည္ေလးလဲရွိတာမို႕ မကုန္ရင္ ေနာက္ရက္ျပန္ေႏႊးစားလဲေကာင္းပါတယ္။
ဒါကေတာ့ ဒီေန႕ခ်က္စားျဖစ္တာပါ။ ၾကက္သားရယ္၊ င႐ုတ္ပြနဲ႕ မုန္ညင္းစိမ္းေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးႏွပ္နဲ႕ ၾကက္ဥမီဆိုဟင္းရည္ပါ။
ခရမ္းသီးႏွပ္က ခုအၾကိမ္နဲ႕ပါမွ ၃ခါပဲ ခ်က္ဖူးေသးတယ္။ သိပ္ေကာင္းေကာင္း မခ်က္တတ္ေသးဘူး။ ဆီနည္းသြားလိုက္၊ အရသာလိုလိုက္နဲ႕။ ဒီတခါေတာ့ ဆီနဲနဲမ်ားသြားေပမယ့္ မဆိုးပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ေမႊရလား/ မေမႊရဘူးလားမသိလို႕ ေမႊပစ္လိုက္တာ ေၾကကုန္တယ္။ အိုဆာကာသြားတုန္းက စားခဲ့ရတဲ့အရသာကို လုံးဝမမွီေသးတာအမွန္ပါ။ (ထပ္ျပီး ဧည့္သည္သြားလုပ္ဦးမွဘဲ။ ရတယ္ဟုတ္!?)
6 comments:
ကြိကြိ... သြားေရေတာင္က်တယ္..
အကုန္အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။ း(
အိေနမွာပဲေနာ္ ၾကက္သားေလးက။ ရွလြတ္..
အဲ႔ဟင္းခ်ိဳလည္း ေသာက္ဖူးေတးဘူး..
ေသာက္ခ်င္သား။
အလုပ္ေတြရႈပ္ေနလား အိမ္ရွင္မႀကီး။
အိမ္အသစ္ေလးမွာ ေနသားက်ၿပီလား။
reader ကေန ဖတ္ျဖစ္ပါတယ္ ညီမေရ။
ဒီလိုေလးလည္း စားခ်င္စရာပါ့လား။
ထမင္းဗူးအနားရေနရင္ အိမ္ကစားပြဲေလး အလုပ္ရႈပ္ေနမွာေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ေပ်ာ္စရာေကာင္းေနမွာပါ။
ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစေနာ္။
မဇနိ
ဟား..ဟား.. အဲဒါ ဆရာစားခ်န္ထားတာလုိ႔ေခၚတယ္ ညီမေလးရဲ႕... :) အလကား ေနာက္တာပါေနာ္.. အမက ၾကက္သားကင္ဆုိရင္ အဲဒီလုိ အလူမီနီယံနဲ႔ပတ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ မီးဖုိထဲ ထားလိုက္တယ္.. ျပီးရင္ အလူမီနီယံအျပားကုိ ျပန္ခႊာလိုက္ျပီး ခြက္ပုံစံေလးလုိေလ ေဘးကုိ ၾကက္သားအခ်ိဳေရေတြ မထြက္ေအာင္ လုပ္လိုက္ျပီး ေနာက္ထပ္ မီေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ ကင္လုိက္ရင္ အန႔ံေမႊးလာျပီး ၾကက္ကင္လုိျဖစ္သြားေရာ.. အဲ.. မတူေစနဲ႔ေပါ့ေနာ္.. အဟီး.. :D
သိတ္ေကာင္းတယ္။
ၾကက္္ဥမီဆိုဟင္းခ်ိဳ နဲ႔ ၾကက္သားေပါင္း :-)
ခ်က္နည္း မွတ္သြားပါတယ္။
Post a Comment