Tuesday, March 24, 2009

အုအဲႏိုမွာ


စေနေန႕က "အုအဲႏို"ကို မ်က္ေစ့စမ္း မ်က္မွန္လုပ္ဖို႕ သြားခဲ့တယ္။ အိမ္နားမွာလည္း မ်က္မွန္ဆိုင္ေတြရွိေပမယ့္ ခ်က္ခ်င္းမရႏိုင္ဘူးဆိုလို႕ေလ။ တခ်ိဳ႕ဆိုင္က် သူတို႕ဆိုင္မွာ မ်က္မွန္ကိုင္းပါဝယ္မွ လို႕ဆိုတယ္။ ခုမ်က္မွန္လုပ္ထားတာလဲ တႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ပဲ ရွိပါေသးတယ္။ အဲဒီတုန္းက ကိုင္းပါ အသစ္ဝယ္ထားတာမို႕ အဲဒါကိုဘဲ မွန္အသစ္လဲျပီး ဆက္သုံးခ်င္တာ။ အင္တာနက္ထဲ အနီးဆုံးဆိုင္ လိုက္ရွာေပမယ့္ စိတ္တိုင္းက်တာ မေတြ႕တာမို႕ ေနာက္ဆုံး မႏု-စံကိုဘဲ ဖုန္းဆက္ဂ်ီ အဲ ေမးရတယ္။ အမေျပာတဲ့ဆိုင္ရဲ့ Home page သြားၾကည့္ေတာ့ သူတို႕ဆိုင္မွာ ဝယ္တဲ့ကိုင္း မဟုတ္လည္း ကိုယ္ယူသြားတာနဲ႕ ကိုက္တဲ့မွန္မ်ိဳး ဂိုေဒါင္လက္က်န္ရွိရင္ ၂၅မိနစ္နဲ႕ ရမယ္ဆိုလို႕ အဲဒီဆိုင္ကို သြားခဲ့တယ္။

ေသာၾကာကေနစျပီး သုံးရက္ဆက္ပိတ္တဲ့ အားလပ္ရက္မို႕ထင္တယ္ "အုအဲႏို"မွာ မ်ားလိုက္တဲ့ လူေတြ။ ေစ်းတန္းထဲလည္း ဘုရားေစ်းပြဲလို တေနရာက တေနရာ ေရာက္ဖို႕ တေရြ႕ေရြ႕ သြားရတယ္။ မ်က္ေစ့စမ္းျပီး ေနာက္၂၅မိနစ္ေနရင္ လာယူပါဆိုတာနဲ႕ "အုအဲႏို"ေစ်းထဲ ေလွ်ာက္သြားျပီး အခ်ိန္ျဖဳံးေနလိုက္တယ္။ ေလွ်ာက္သြားေပမယ့္ မ်က္မွန္မပါေတာ့ ဘာမွ ေကာင္းေကာင္း မျမင္ရပါဘူး။ မျမင္ရမယ့္ အတူတူေတာ့ တခုခုစားျပီး ေစာင့္မယ္စိတ္ကူးျပီး ဆိုင္ေတြၾကည့္ရင္း တူရကီမုန္႕ Doner Kebabဆိုင္ ေရွ႕မွာ သြားတန္းစီလိုက္တယ္။ အဲလို စားစရာ ဆိုင္မ်ိဳးက ေတြ႕ဘူးေနေပမယ့္ တခါမွ မစားဖူးဘူး။ တူရကီစားစရာမွန္းလည္း ခုမွ အင္တာနက္ထဲ ရွာၾကည့္လို႕ သိတာ။ စိတ္ထင္က အီရန္ / ပါကစၥတန္ စားစရာလို႕ ထင္တာ။ အေရာင္းဝန္ထမ္း ၃ေယာက္စလုံးကလည္း အသားျဖဴ ပန္းေသးေတြနဲ႕ တူတာကိုး။

တေယာက္က ေအာ္ဒါမွတ္ တေယာက္က မုန္႕ျပင္ေပးျပီး ေနာက္တေယာက္က အေနာက္ဖက္မွာ မုန္႕ဖုတ္ေနတယ္ထင္တာဘဲ။ ၃ေယာက္ေပမယ့္ တဆိုင္လုံး ေအာ္ဒါေမးျပီး မွတ္တဲ့လူရဲ့ အသံၾကီးပါဘဲ။ ဆိုင္ေရွ႕လာတဲ့သူမွန္သမွ်ကို ေစာင့္ေနရတဲ့ ခဏအတြင္း အမ်ိဳးမ်ိဳး ႏႈတ္ဆက္စကား ေျပာေနလို႕ေလ။ က်မအတြက္ ၾကက္သားနဲ႕ရယ္ အိမ္ၾကီးရွင္က အမဲသား+ၾကက္သားအေရာ Kebabတခုစီမွာျပီး ေစာင့္ေနတုန္း အဲဒီလူက လွမ္းျပီး ဘာ,ဘာသာစကားမွန္းမသိတာနဲ႕ လွမ္းေျပာေနတယ္။ က်မတို႕ ေၾကာင္ျပီးၾကည့္ေနေတာ့မွ အဂၤလိပ္လို ဘယ္ႏိုင္ငံကလည္းလို႕ေမးမွ အိမ္ၾကီးရွင္က ျမန္မာလို႕ ေျပာလိုက္တယ္။ သူ႕ၾကည့္ရတာ လာသမွ်လူအားလုံး မပ်င္းရေအာင္ ႏိုင္ငံအလိုက္ စကားေတြနဲ႕ ႏႈတ္ဆက္ေနပုံပါဘဲ။ ဒါေပမယ့္ ျမန္မာလိုေတာ့ ႏႈတ္ဆက္တတ္မယ္ မထင္လိုက္တဲ့အခ်ိန္မွာ "အား~~ ျမန္းမာ~ ျမန္းမာ~ မင္းဂလားပါ"လို႕ ခပ္ဝဲဝဲ ေျပာလိုက္လို႕ ဟဲ့! ဒါလည္းသိတာဘဲလား အေတာ္ေလ့လာထားပုံရတယ္လို႕ ထင္လိုက္မိတယ္။

ဆိုင္ေရွ႕မွာ ခုံတန္း ခ်ထားေပးလို႕ အဲဒီမွာဘဲ ထိုင္စားလိုက္တယ္။ စားတုန္းတဝက္မွာ ဆိုင္ေဘာင္ေပၚက တစ္႐ႉးထယူေတာ့ "စဝါဒီခပ္"တဲ့။ ေဟာေတာ္~ ျမန္မာနဲ႕ ထိုင္း မွားေနျပန္ျပီထင္တယ္ဆိုျပီး အိမ္ၾကီးရွင္နဲ႕ ေျပာျပီး ရီမိတယ္။ စားလို႕လဲအျပီး မ်က္မွန္လည္း ရေလာက္တဲ့အခ်ိန္မို႕ အေတာ္ပါဘဲ။ ဆိုင္ေရွ႕က ထျပန္တဲ့အခ်ိန္ တန္းစီတဲ့ လူလည္း ရွင္းေနတာမို႕ အဲဒီလူကိုဘဲ "ေဂါ့ခ်ီစိုးစမ"ဆိုတဲ့အေနနဲ႕ ၂ေယာက္သား ေခါင္းညွိမ့္ျပဳံးျပျပီး ထလိုက္တဲ့အခ်ိန္မွာ "မင္းဂလားပါ~" ဆိုျပီး ထပ္ေျပာျပန္တယ္။ ဒီလူ မေခဘူးပဲလို႕ အခ်င္းခ်င္းေျပာရင္း ဆိုင္ေရွ႕က ခြါလာတုန္းမွာ ႏႈတ္ဆက္စကားအျပင္ ေနာက္ထပ္ ေအာ္ျပီးေျပာလိုက္တာက "ခ်စ္တယ္~"တဲ့။ ရုတ္တရက္ဆိုေတာ့ ဟဲ့ ပလုတ္တုတ္!လို႕ ျဖစ္သြားျပီး အၾကားမ်ား မွားေလသလားလို႕ ေၾကာင္သြားျပီးမွ သူကထပ္ေအာ္ေနတာမို႕ ၂ေယာက္သား ရီလိုက္ရတာ။ ဒီလူ႕ႏွယ္ ဒါလည္းသိတာဘဲလားလို႕။

Read More...

Friday, March 20, 2009

တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္


ဟိုဟိုဒီဒီရဲ့ ေနာက္ဆက္တြဲပါ။ တုံယမ္းဆန္ျပားခ်က္နည္းေလး မွတ္တမ္းတင္ထားခ်င္လို႕။ ေခါင္းထဲမွာ မွတ္မထားတတ္တဲ့ အက်င့္ေၾကာင့္လည္း ပါတယ္။ ခုေတာင္ ဘာေတြထည့္လိုက္တယ္ရယ္ ဘယ္လိုအစီစဥ္တက်ထည့္တယ္ရယ္ မမွတ္မိလို႕ အေတာ္စဥ္းစားလိုက္ရတယ္။
လိုအပ္တာေတြက __
3mm ဆန္ျပားေျခာက္
ပုစြန္
တုံယမ္းအႏွစ္
စပါးလင္
ငံျပာရည္
ဆား
သၾကား
သံပုရာသီး
နံနံပင္
ပဲပင္ေပါက္
(ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ မိႈ --- ၾကိဳက္တတ္ရာရာ)

ဆန္ျပားေျခာက္ကို ထိုင္းဆိုင္က ဝယ္ျဖစ္တယ္။ ေနာက္မွ အိမ္နားက စူပါမွာ ဗီယက္နမ္ကလာတဲ့ ဆံျပားေတြ႕လို႕ စမ္းဝယ္ထားတယ္။ ခုတေခါက္ေတာ့ ထိုင္းဆိုင္က ဝယ္ထားတာနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္တယ္။


ပထမဆုံး ပုစြန္ကို အခြံခြါ၊ ေက်ာခြဲျပီး အစာေၾကာင္းထုတ္ထားတယ္။ အိုးထဲ ေရနဲနဲထည့္ျပီး စပါးလင္ကို ခပ္ေစြေစြ မထူမပါးလွီးထားတာကို ထည့္တယ္။ ဆားနဲနဲထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားလိုက္တယ္။ ဆူလာရင္ ပုစြန္ေတြကို တမိနစ္ မရွိတရွိေလာက္တည္ျပီး ျပန္ဆယ္ထားတယ္။ ပုစြန္ျပဳတ္ရည္ထဲ ေရထပ္ထည့္၊ တုံယမ္းအႏွစ္၊ သၾကားထည့္တည္ျပီး ဆူပြက္လာရင္ ငံျပာရည္ထည့္လိုက္ရင္ ဟင္းရည္ရျပီ။

ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးနဲ႕ ေဆးတယ္။ ဆန္ျပားကို ျပဳတ္၊ ေရစစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္၊ အေပၚကေန ပုစြန္၊ ပဲပင္ေပါက္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ေလာင္း၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ျပီး နံနံပင္ထည့္ျပီးရင္ စားလို႕ရပါျပီ။


ဆိုင္မွာေတာ့ နံနံပင္အျပင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္လည္း ထည့္ထားတယ္။ တခ်ိဳ႕ဆိုင္က် မိႈနဲ႕ အသားေတာက္ေတာက္စဥ္း နည္းနည္းပါတာ ေတြ႕တယ္။ ဒါက ကိုယ္ထည့္ခ်င္သလို ခ်ဲ႕ျပီး ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္က ပူတုန္းစားေလ ပိုေကာင္းေလပါ။ ပူပူစပ္စပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္မို႕ ေအးတဲ့အခ်ိန္စားရင္ ပိုေကာင္းသလိုဘဲ။ စားရင္း ေခြၽးေတြေရာ ႏွပ္ေတြပါ ထြက္လာတာ အမွန္။ တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္က ခပ္လြယ္လြယ္ေျပာရင္ေတာ့ ယိုးဒယား အာပူရွာပူေပါ့။ ဒီမွာ ခ်က္ေရာင္းတာနဲ႕ ယိုးဒယားမွာ ခ်က္ေရာင္းတာက ပါတာေတြ ကြာခ်င္ကြာႏိုင္ပါတယ္။ ဒီမွာ စားဖူးတဲ့အတိုင္း ေရးထားတာပါ။ အသားျပား၊ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ေရွာက္ရြက္ စသျဖင့္ ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ႏွစ္သက္ရာ ထပ္ထည့္လို႕လည္းရပါတယ္။

Read More...

Thursday, March 19, 2009

ဟိုဟိုဒီဒီ


ဘေလာ့မေရးျဖစ္တာေတာင္ ၾကာသြားျပီ။ မ်က္ေစ့ပါဝါတက္တာရယ္ ရာသီဥတုက ရုတ္တရက္ ေအးလိုက္ပူလိုက္မို႕ ေနမေကာင္းတာရယ္နဲ႕ ဘေလာ့ကို ေလွ်ာ့ထားရတယ္။ အဲဒါနဲ႕ မ်က္ေစ့ကို အနားေပးထားလားဆိုေတာ့ ဟုတ္ဘူး၊ ညဥ့္နက္အထိ TVၾကည့္ၾကည့္ေနတာ။ အိပ္ေရးမဝတာပါေပါင္းျပီး မူးေနာက္ေနာက္ ထပ္ျဖစ္ေတာ့တာဘဲ။ ဘေလာ့က မေရးတာၾကာေတာ့ ျပန္ေရးမယ္လုပ္တိုင္း ဘာက စေရးရမွန္း မသိေတာ့ဘူး။ ေယာင္းမ ေရာက္ေနတုန္းေတာ့ ပိတ္ရက္ေတြမွာ တခုခုလုပ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ အရင္ကေတာ့ အေတာ္စိတ္ပူတာ။ တသက္နဲ႕တကိုယ္ အိမ္ၾကီးရွင္ကလြဲျပီး ဘယ္သူ႕ကိုမွ ခ်က္ျပဳတ္မေကြၽးဖူးဘူး။ သူကလည္း ကိုယ္ခ်က္သမွ် ေကာင္းေကာင္း/မေကာင္းေကာင္း စားတာေလ။ ျပီးေတာ့ ဒီမွာ အိမ္ကိုလာလည္ဖူးသူ မရွိေသးဘူး။ စစပိုင္းေတာ့ သုံးေယာက္စာ ဘယ္ေလာက္ခ်က္ရမယ္ မမွန္းတတ္ဘူး။ ၂ ရက္ေလာက္ေနေတာ့ မွန္းလို႕ရသြားတယ္။

ေယာင္းမေရာက္ေနတုန္း ၂ပတ္ေလာက္ကလည္း မိုးရြာရြာေနျပီး ရာသီဥတု မသာယာတာနဲ႕ ဘယ္မွလည္း မထြက္ျဖစ္ပါဘူး။ ေနာက္ မဝါဝါဆီက sms ေရာက္လာတယ္။ မလုလုေရာက္ေနလို႕ အဆင္ေျပရင္ ေတြ႕ခ်င္တယ္ဆိုတယ္။ မလုလုက Schedule ကို ေမးလ္က ပို႕လိုက္တာ ကိုယ့္ဘာသာ ေန႕မွားဖတ္ျပီး တိုက်ိဳမွာ မရွိေတာ့ဘူးမွတ္ေနတာ။ ေနာက္မွ အြန္လိုင္းမွာ ေတြ႕ျပီးေမးေတာ့မွ မသြားရေသးဘူးဆိုတာနဲ႕ မဝါကို လွမ္းဆက္သြယ္ရတယ္။ မိုးေလဝသ ခန္႕မွန္းခ်က္ေလးၾကည့္ျပီး ေနသာမယ္ဆိုတာနဲ႕ မဝါနဲ႕ ခ်ိန္းျပီး မလုလုတည္းတဲ့ဆီ သြားဖို႕ ဆုံးျဖတ္လိုက္တယ္။ ကိုယ့္ဘာသာ တေယာက္ထဲဆို ရထားမစီးရဲလို႕ သြားျဖစ္မွာမဟုတ္ဘူး။ ခုေတာ့ ေယာင္းမလည္းရွိေတာ့ အေဖာ္ရတာမို႕ပါ။ လမ္းမွားလည္း ၂ေယာက္ဆိုေတာ့ သိပ္မေၾကာက္ပါဘူး။ မေၾကာက္ဘူးသာေျပာတယ္ ညဘက္မွာ google maps ကေန လမ္းေၾကာင္းကို ၾကည့္တာလည္း အခါခါ street view နဲ႕ ထြက္ေပါက္ကေန လမ္းေလွ်ာက္ၾကည့္ျပီး သြားမယ့္ေနရာမွာ ေတြ႕ႏိုင္တာေတြကို အလြတ္ရေအာင္မွတ္ရတယ္။ ေခ်ာေခ်ာခ်ဴခ်ဴ ေရာက္သြားလို႕ ေတာ္ေသးတယ္။

မလုလုကလည္း စားစရာေတြ ေပးလိုက္တာ အမ်ားၾကီးရယ္။ အားနာလိုက္တာ။ ေက်းဂ်ဴးလည္း အမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္။ ငါးပိေထာင္း ေမာ္လျမိဳင္အေထာင္းက စပ္စပ္ေလးနဲ႕ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတယ္။ ဓာတ္ပုံ႐ိုက္ထားမယ္ဆိုတာ မ႐ိုက္ျဖစ္ေသးဘူး။ မုန္႕ဟင္းခါးထုပ္ကေတာ့ အိမ္ကပို႕ထားတာ အရင္စားရမယ္။ ေနာက္မွ မလုလုေပးတာ ခ်က္စားမယ္။ ပင္ပြါးေစ့နဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ထုပ္လည္းပါတယ္။ အိမ္မွာ ယိုးဒယားဆိုင္က ဝယ္ထားတဲ့ အုန္းသီးေဖ်ာ္ရည္လည္းရွိတာမို႕ ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳၾကည့္မယ္ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ အျဖစ္မရွိပုံမ်ား ေရဘယ္ေလာက္ သၾကားဘယ္ေလာက္ထည့္ရမယ္က မသိ။ အညႊန္းမွာ က်ပ္သားနဲ႕ အေလးခ်ိန္ရွိေပမယ့္ က်ပ္သားအေလးခ်ိန္က သိဘူးေလ။ လူလည္းနည္းေတာ့ အမႈန္႕ကို တဝက္ဘဲ က်ိဳမယ္ စိတ္ကူးျပီး မွန္းသမ္းထည့္လိုက္တယ္။ ေယာင္းမနဲ႕ ၂ေယာက္သား ဒီေလာက္ဆိုရျပီလားမသိနဲ႕ က်ိဳရင္းက်ိဳရင္း ေနာက္ေတာ့ ျဖစ္သြားသားပါဘဲ။


ႏို႕စေတာ္ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္ဗူးလည္း ရွိေနေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြ မွ်င္မွ်င္ျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး အေအးလုပ္ေသာက္လိုက္ေသးတယ္။


အဲဒီေန႕က တုံယမ္းဆံျပားျပဳတ္ စမ္းလုပ္ျဖစ္တယ္။ အရမ္းၾကိဳက္လို႕ ယိုးဒယားဆိုင္ေရာက္တိုင္း စားေနၾကပါ။ အရင္က တခါ စမ္းလုပ္ဖူးတယ္ သိပ္မေအာင္ျမင္ဘူး။ ဒီတခါ ဆံျပားေရာ စပါးလင္ပါ ေသခ်ာဝယ္ထားတာမို႕ ထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္တာ။ ဆိုင္မွာစားရတာနဲ႕ တူတာမို႕ ကိုယ့္ဘာသာေတာ့ ေက်နပ္သြားတယ္။


ေယာင္းမကို အတန္းလည္းအတူေခၚသြားတာမို႕ သူျပန္ခါနီးမွာ senseiက တိုက်ိဳကိုလာရတာ ဘာကေကာင္းတယ္ထင္လဲလို႕ေမးေတာ့ က်မခ်က္တဲ့ ျမန္မာဟင္းေတြစားရတာ ေကာင္းတယ္ဆိုလို႕ စိတ္ထဲက ဟဲ့ ပလုတ္တုတ္လို႕ ျဖစ္သြားရတယ္။ ဘာမွ အၾကီးတက်ယ္မခ်က္မိတာ အမွန္ပါ။ ျပန္ခါနီး ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေရးမွတ္မယ္ဆိုေတာ့ ဘာခ်က္ေကြၽးမိမွန္း မမွတ္မိလို႕ ထမင္းဘူးေတြကို ေျပးၾကည့္ရတယ္။ တခ်ိဳ႕ရက္ေတြမွာ ႐ိုက္ထားတဲ့ပုံေတြ save မျဖစ္သြားလို႕ မတင္ရတာေတြလည္းရွိတယ္။ ဘာေတြခ်က္ျဖစ္လည္းဆို ပိတ္ရက္ေတြမွာ ၾကာဇံခ်က္၊ တုံယမ္းဆံျပားျပဳတ္၊ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊ ေၾကးအိုးျပဳတ္၊ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ စတာေတြပါ။ မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားဖို႕ေတာ့ မမွီလိုက္ဘူး။ ဒါနဲ႕ ၾကားရက္တရက္မွာေတာ့ စမူဆာ ေၾကာ္စားျဖစ္လိုက္တယ္။ ၾကက္ဆီထမင္းလည္း လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ေျပာရမယ္ဆိုရင္ ဘေလာ့က ေပ်ာက္ေနတာ မီးဖိုေခ်ာင္ဝင္ေနတာ မ်ားတာလည္းပါတယ္လို႕ ဆင္ေျခတက္ခ်င္တာပါ။

Read More...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP