Thursday, March 19, 2009

ဟိုဟိုဒီဒီ


ဘေလာ့မေရးျဖစ္တာေတာင္ ၾကာသြားျပီ။ မ်က္ေစ့ပါဝါတက္တာရယ္ ရာသီဥတုက ရုတ္တရက္ ေအးလိုက္ပူလိုက္မို႕ ေနမေကာင္းတာရယ္နဲ႕ ဘေလာ့ကို ေလွ်ာ့ထားရတယ္။ အဲဒါနဲ႕ မ်က္ေစ့ကို အနားေပးထားလားဆိုေတာ့ ဟုတ္ဘူး၊ ညဥ့္နက္အထိ TVၾကည့္ၾကည့္ေနတာ။ အိပ္ေရးမဝတာပါေပါင္းျပီး မူးေနာက္ေနာက္ ထပ္ျဖစ္ေတာ့တာဘဲ။ ဘေလာ့က မေရးတာၾကာေတာ့ ျပန္ေရးမယ္လုပ္တိုင္း ဘာက စေရးရမွန္း မသိေတာ့ဘူး။ ေယာင္းမ ေရာက္ေနတုန္းေတာ့ ပိတ္ရက္ေတြမွာ တခုခုလုပ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ အရင္ကေတာ့ အေတာ္စိတ္ပူတာ။ တသက္နဲ႕တကိုယ္ အိမ္ၾကီးရွင္ကလြဲျပီး ဘယ္သူ႕ကိုမွ ခ်က္ျပဳတ္မေကြၽးဖူးဘူး။ သူကလည္း ကိုယ္ခ်က္သမွ် ေကာင္းေကာင္း/မေကာင္းေကာင္း စားတာေလ။ ျပီးေတာ့ ဒီမွာ အိမ္ကိုလာလည္ဖူးသူ မရွိေသးဘူး။ စစပိုင္းေတာ့ သုံးေယာက္စာ ဘယ္ေလာက္ခ်က္ရမယ္ မမွန္းတတ္ဘူး။ ၂ ရက္ေလာက္ေနေတာ့ မွန္းလို႕ရသြားတယ္။

ေယာင္းမေရာက္ေနတုန္း ၂ပတ္ေလာက္ကလည္း မိုးရြာရြာေနျပီး ရာသီဥတု မသာယာတာနဲ႕ ဘယ္မွလည္း မထြက္ျဖစ္ပါဘူး။ ေနာက္ မဝါဝါဆီက sms ေရာက္လာတယ္။ မလုလုေရာက္ေနလို႕ အဆင္ေျပရင္ ေတြ႕ခ်င္တယ္ဆိုတယ္။ မလုလုက Schedule ကို ေမးလ္က ပို႕လိုက္တာ ကိုယ့္ဘာသာ ေန႕မွားဖတ္ျပီး တိုက်ိဳမွာ မရွိေတာ့ဘူးမွတ္ေနတာ။ ေနာက္မွ အြန္လိုင္းမွာ ေတြ႕ျပီးေမးေတာ့မွ မသြားရေသးဘူးဆိုတာနဲ႕ မဝါကို လွမ္းဆက္သြယ္ရတယ္။ မိုးေလဝသ ခန္႕မွန္းခ်က္ေလးၾကည့္ျပီး ေနသာမယ္ဆိုတာနဲ႕ မဝါနဲ႕ ခ်ိန္းျပီး မလုလုတည္းတဲ့ဆီ သြားဖို႕ ဆုံးျဖတ္လိုက္တယ္။ ကိုယ့္ဘာသာ တေယာက္ထဲဆို ရထားမစီးရဲလို႕ သြားျဖစ္မွာမဟုတ္ဘူး။ ခုေတာ့ ေယာင္းမလည္းရွိေတာ့ အေဖာ္ရတာမို႕ပါ။ လမ္းမွားလည္း ၂ေယာက္ဆိုေတာ့ သိပ္မေၾကာက္ပါဘူး။ မေၾကာက္ဘူးသာေျပာတယ္ ညဘက္မွာ google maps ကေန လမ္းေၾကာင္းကို ၾကည့္တာလည္း အခါခါ street view နဲ႕ ထြက္ေပါက္ကေန လမ္းေလွ်ာက္ၾကည့္ျပီး သြားမယ့္ေနရာမွာ ေတြ႕ႏိုင္တာေတြကို အလြတ္ရေအာင္မွတ္ရတယ္။ ေခ်ာေခ်ာခ်ဴခ်ဴ ေရာက္သြားလို႕ ေတာ္ေသးတယ္။

မလုလုကလည္း စားစရာေတြ ေပးလိုက္တာ အမ်ားၾကီးရယ္။ အားနာလိုက္တာ။ ေက်းဂ်ဴးလည္း အမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္။ ငါးပိေထာင္း ေမာ္လျမိဳင္အေထာင္းက စပ္စပ္ေလးနဲ႕ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတယ္။ ဓာတ္ပုံ႐ိုက္ထားမယ္ဆိုတာ မ႐ိုက္ျဖစ္ေသးဘူး။ မုန္႕ဟင္းခါးထုပ္ကေတာ့ အိမ္ကပို႕ထားတာ အရင္စားရမယ္။ ေနာက္မွ မလုလုေပးတာ ခ်က္စားမယ္။ ပင္ပြါးေစ့နဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ထုပ္လည္းပါတယ္။ အိမ္မွာ ယိုးဒယားဆိုင္က ဝယ္ထားတဲ့ အုန္းသီးေဖ်ာ္ရည္လည္းရွိတာမို႕ ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳၾကည့္မယ္ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ အျဖစ္မရွိပုံမ်ား ေရဘယ္ေလာက္ သၾကားဘယ္ေလာက္ထည့္ရမယ္က မသိ။ အညႊန္းမွာ က်ပ္သားနဲ႕ အေလးခ်ိန္ရွိေပမယ့္ က်ပ္သားအေလးခ်ိန္က သိဘူးေလ။ လူလည္းနည္းေတာ့ အမႈန္႕ကို တဝက္ဘဲ က်ိဳမယ္ စိတ္ကူးျပီး မွန္းသမ္းထည့္လိုက္တယ္။ ေယာင္းမနဲ႕ ၂ေယာက္သား ဒီေလာက္ဆိုရျပီလားမသိနဲ႕ က်ိဳရင္းက်ိဳရင္း ေနာက္ေတာ့ ျဖစ္သြားသားပါဘဲ။


ႏို႕စေတာ္ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္ဗူးလည္း ရွိေနေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြ မွ်င္မွ်င္ျဖစ္ေအာင္လွီးျပီး အေအးလုပ္ေသာက္လိုက္ေသးတယ္။


အဲဒီေန႕က တုံယမ္းဆံျပားျပဳတ္ စမ္းလုပ္ျဖစ္တယ္။ အရမ္းၾကိဳက္လို႕ ယိုးဒယားဆိုင္ေရာက္တိုင္း စားေနၾကပါ။ အရင္က တခါ စမ္းလုပ္ဖူးတယ္ သိပ္မေအာင္ျမင္ဘူး။ ဒီတခါ ဆံျပားေရာ စပါးလင္ပါ ေသခ်ာဝယ္ထားတာမို႕ ထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္တာ။ ဆိုင္မွာစားရတာနဲ႕ တူတာမို႕ ကိုယ့္ဘာသာေတာ့ ေက်နပ္သြားတယ္။


ေယာင္းမကို အတန္းလည္းအတူေခၚသြားတာမို႕ သူျပန္ခါနီးမွာ senseiက တိုက်ိဳကိုလာရတာ ဘာကေကာင္းတယ္ထင္လဲလို႕ေမးေတာ့ က်မခ်က္တဲ့ ျမန္မာဟင္းေတြစားရတာ ေကာင္းတယ္ဆိုလို႕ စိတ္ထဲက ဟဲ့ ပလုတ္တုတ္လို႕ ျဖစ္သြားရတယ္။ ဘာမွ အၾကီးတက်ယ္မခ်က္မိတာ အမွန္ပါ။ ျပန္ခါနီး ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေရးမွတ္မယ္ဆိုေတာ့ ဘာခ်က္ေကြၽးမိမွန္း မမွတ္မိလို႕ ထမင္းဘူးေတြကို ေျပးၾကည့္ရတယ္။ တခ်ိဳ႕ရက္ေတြမွာ ႐ိုက္ထားတဲ့ပုံေတြ save မျဖစ္သြားလို႕ မတင္ရတာေတြလည္းရွိတယ္။ ဘာေတြခ်က္ျဖစ္လည္းဆို ပိတ္ရက္ေတြမွာ ၾကာဇံခ်က္၊ တုံယမ္းဆံျပားျပဳတ္၊ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊ ေၾကးအိုးျပဳတ္၊ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ စတာေတြပါ။ မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားဖို႕ေတာ့ မမွီလိုက္ဘူး။ ဒါနဲ႕ ၾကားရက္တရက္မွာေတာ့ စမူဆာ ေၾကာ္စားျဖစ္လိုက္တယ္။ ၾကက္ဆီထမင္းလည္း လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ေျပာရမယ္ဆိုရင္ ဘေလာ့က ေပ်ာက္ေနတာ မီးဖိုေခ်ာင္ဝင္ေနတာ မ်ားတာလည္းပါတယ္လို႕ ဆင္ေျခတက္ခ်င္တာပါ။

13 comments:

လုလု said...

အားလံုးထက္ အရင္ဦးေအာင္ေရာက္တယ္
တံုယမ္းဆန္ျပားဟင္း အရင္စားတယ္
ျပီးေက်ာက္ေက်ာစားတယ္ ျပီးေတာ့ ႏုိ႕စေတာ္ဘယ္ရီေက်ာက္ေက်ာေသာက္သြားတယ္ ဟိဟိ အကုန္ယူသြားျပီေနာ္

ဇနိ said...

အယ္ အိမ္ရွင္မစစ္စစ္ႀကီး လုပ္ေနတယ္ေပါ့ေလ။ စားစရာမ်ားကို စားခ်င္သြားေၾကာင္းပါ။
မဇနိ

ThuHninSee said...

မနာလိုဘူးေ၀႔.. ေမာ္လၿမိုင္ငပိေထာင္း..တဲ႔..မလုက.ျမရြက္ေ၀ကိုပဲေကၽြးတယ္ၾည္႔စမ္း။
:D

ရႊန္းမီ said...

ရွလြတ္ :P

subuueain said...

တံုယမ္းဆန္ျပားဟင္း ၾကိဳက္ၾကိဳက္

မုိးေကာင္းသူ said...

အခ်ဥ္အစပ္ႀကိဳက္တာမုိ႔ တုံယမ္းဆန္ျပားေလးစားသြားပါတယ္။

nu-san said...

ညီမေလးေရ.. တုံယမ္ဆန္ျပားဟင္းစားျပီး စပ္လုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာပါစားသြားတယ္.. အမ်ားၾကီး ခ်က္စားျဖစ္တာပဲ.. ဒါဆုိ တုိက်ိဳလာလည္ျဖစ္ရင္ ညီမေလး လက္ရာစားရမယ္.. ေယာင္းမကေတာင္ ခ်ီးက်ဴးတယ္ဆုိေတာ့ ဒါ တကယ္ေကာင္းလုိ႔ေနမွာ... :D ညီမေရ.. အဲဒီ ယုိးဒယားဆုိင္က ဆန္ျပားကုိ အမေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လုပ္ရင္ သုံးတယ္.. အမသုံးတဲ့ ဆန္ျပား နဲ႕ တူလားေတာ့ မသိဘူး... ညီမေလးဆီ ဓာတ္ပုံပုိ႔ေပးမယ္ဆုိျပီး အခုထိ မပုိ႔ျဖစ္ေသးဘူး.. ေဆာတီး.. :D

GreenGirl said...

မမ ေက်ာက္ေက်ာေလးလွတယ္ေနာ္... ထိုးတတ္ဖူး း(

ျမရြက္ေဝ said...

မလုလု---> စားပါအမေရ အဝသာ စားသြား။ :D

မမနိ---> အဟိ :P

မမြန္---> "ေဝ့"တဲ့ ကရင္ကလားေဝ့!?

ညီမရႊန္းမီ---> ကြန္ပ်ဴတာမွာ သြားရည္ေတြ စင္သြားျပီလား။ :D

စုဗူးအိမ္---> တို႕လည္း ၾကိဳက္ၾကိဳက္။ :P

မမိုးေကာင္းသူ---> ၾကိဳက္ရင္ အဝသုံးေဆာင္ပါရွင္။ :)

မႏု-စံ---> ရွမ္းေခါက္ဆြဲမွာ သုံးတာက ပိုမွ်င္တာမ်ားလားမသိဘူး။ ညီမဝယ္တာ 3mm size ပါ။ 1mm size လည္းရွိတယ္။

ညီမစိမ္းစိမ္း---> အမတို႕လည္း ရမ္းသမ္းထိုးထားတာပါ။ :)

yar said...

ေက်ာက္ေက်ာထဲက အုံးသီးနဲ႕သာဂူေစ႔လားဟင္? သာဂူေစ႔ပါတာေတာ့ စားဖူးဘူး။ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမွာေနာ္။ အဟီး ရွလြတ္ :P

နန္း၀ါ၀ါေမာင္ said...

ဟီးးးးး က်န္ေတာ႔ဘူးထင္တယ္...
ေနာက္က်မွသိတာေလ...
အစ္မလဲ ေက်ာက္ေက်ာလုပ္စားျပီးသြားျပီ....
ညီမေလးေက်ာက္ေက်ာက ပိုမိုက္တယ္.... း)
စာေတြဖတ္သြားတယ္ ညီမေလးေရ...
အုအဲနိုသြားခဲ႔ေသးနယ္ေပါ႔....
၂၆ ရက္ေန႕ အစ္မနဲ႔ သမီးေလး ခီတစန္းဂ်ဴးကိုလာရ
ဦးမယ္...

ျမရြက္ေဝ said...

yar---> သာကူေစ့ မဟုတ္ပါဘူး၊ ပင္ပြါးေစ့ပါ။

မဝါ---> အမလုပ္တဲ့ ေက်ာက္ေက်ာက ပိုစားေကာင္းမွာပါ။ :)

htat said...

အရမ္းေကာင္းတယ္ဗ်ာ

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP