Friday, March 20, 2009

တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္


ဟိုဟိုဒီဒီရဲ့ ေနာက္ဆက္တြဲပါ။ တုံယမ္းဆန္ျပားခ်က္နည္းေလး မွတ္တမ္းတင္ထားခ်င္လို႕။ ေခါင္းထဲမွာ မွတ္မထားတတ္တဲ့ အက်င့္ေၾကာင့္လည္း ပါတယ္။ ခုေတာင္ ဘာေတြထည့္လိုက္တယ္ရယ္ ဘယ္လိုအစီစဥ္တက်ထည့္တယ္ရယ္ မမွတ္မိလို႕ အေတာ္စဥ္းစားလိုက္ရတယ္။
လိုအပ္တာေတြက __
3mm ဆန္ျပားေျခာက္
ပုစြန္
တုံယမ္းအႏွစ္
စပါးလင္
ငံျပာရည္
ဆား
သၾကား
သံပုရာသီး
နံနံပင္
ပဲပင္ေပါက္
(ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ မိႈ --- ၾကိဳက္တတ္ရာရာ)

ဆန္ျပားေျခာက္ကို ထိုင္းဆိုင္က ဝယ္ျဖစ္တယ္။ ေနာက္မွ အိမ္နားက စူပါမွာ ဗီယက္နမ္ကလာတဲ့ ဆံျပားေတြ႕လို႕ စမ္းဝယ္ထားတယ္။ ခုတေခါက္ေတာ့ ထိုင္းဆိုင္က ဝယ္ထားတာနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္တယ္။


ပထမဆုံး ပုစြန္ကို အခြံခြါ၊ ေက်ာခြဲျပီး အစာေၾကာင္းထုတ္ထားတယ္။ အိုးထဲ ေရနဲနဲထည့္ျပီး စပါးလင္ကို ခပ္ေစြေစြ မထူမပါးလွီးထားတာကို ထည့္တယ္။ ဆားနဲနဲထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားလိုက္တယ္။ ဆူလာရင္ ပုစြန္ေတြကို တမိနစ္ မရွိတရွိေလာက္တည္ျပီး ျပန္ဆယ္ထားတယ္။ ပုစြန္ျပဳတ္ရည္ထဲ ေရထပ္ထည့္၊ တုံယမ္းအႏွစ္၊ သၾကားထည့္တည္ျပီး ဆူပြက္လာရင္ ငံျပာရည္ထည့္လိုက္ရင္ ဟင္းရည္ရျပီ။

ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးနဲ႕ ေဆးတယ္။ ဆန္ျပားကို ျပဳတ္၊ ေရစစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္၊ အေပၚကေန ပုစြန္၊ ပဲပင္ေပါက္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ေလာင္း၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ျပီး နံနံပင္ထည့္ျပီးရင္ စားလို႕ရပါျပီ။


ဆိုင္မွာေတာ့ နံနံပင္အျပင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္လည္း ထည့္ထားတယ္။ တခ်ိဳ႕ဆိုင္က် မိႈနဲ႕ အသားေတာက္ေတာက္စဥ္း နည္းနည္းပါတာ ေတြ႕တယ္။ ဒါက ကိုယ္ထည့္ခ်င္သလို ခ်ဲ႕ျပီး ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္က ပူတုန္းစားေလ ပိုေကာင္းေလပါ။ ပူပူစပ္စပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္မို႕ ေအးတဲ့အခ်ိန္စားရင္ ပိုေကာင္းသလိုဘဲ။ စားရင္း ေခြၽးေတြေရာ ႏွပ္ေတြပါ ထြက္လာတာ အမွန္။ တုံယမ္းဆန္ျပားျပဳတ္က ခပ္လြယ္လြယ္ေျပာရင္ေတာ့ ယိုးဒယား အာပူရွာပူေပါ့။ ဒီမွာ ခ်က္ေရာင္းတာနဲ႕ ယိုးဒယားမွာ ခ်က္ေရာင္းတာက ပါတာေတြ ကြာခ်င္ကြာႏိုင္ပါတယ္။ ဒီမွာ စားဖူးတဲ့အတိုင္း ေရးထားတာပါ။ အသားျပား၊ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ေရွာက္ရြက္ စသျဖင့္ ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ႏွစ္သက္ရာ ထပ္ထည့္လို႕လည္းရပါတယ္။

4 comments:

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ခ်က္ရလြယ္လုိ႕ ၾကိဳက္၏။
တံုယမ္းဟင္းခ်ဳိ ဆုိ ၾကိဳက္တယ္။ အုန္းႏုိ႕ေလး နဲ႕ စပါးလင္ အထံုးေလးနဲ႕ဆုိ ပုိၾကိဳက္။ ကၽြန္ေတာ္ခ်က္တာ မဟုတ္ မာမီခ်က္ေကၽြးတာကုိ စားတာ။ :P

မိုးေကာင္းသူ said...

ဒီေန႔မနက္ေကာ္ဖီပဲေဖ်ာ္ထားတယ္။ မနက္စာအတြက္ တုံယမ္းဆန္ျပားစားသြားတယ္။ ေက်းဇူးပါ။

nu-san said...

လုပ္စားမယ္.. ခ်က္ရတာ လြယ္တယ္ေနာ္..... ခ်က္ခါနီးမွပဲ အတုိင္းအဆ ေတြ လွမ္းေမးေတာ့မယ္ ညီမေလးေရ.... ခ်ဥ္စပ္ေလး ဆုိေတာ့ စားေကာင္းမွာ.. :)

yar said...

ေကာင္းလဲေကာင္းတယ္ စပ္လဲစပ္တယ္။ လုပ္ေတာ့လုပ္တတ္ဘူး။ အဟီး။ မွတ္ေတာ့မွတ္ထားမယ္ေနာ္။ လိုခ်င္တဲ႔လူရွိရင္ ညြန္လိုက္ပါ့မယ္။

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP