Monday, October 15, 2007

အမွတ္တရ အိမ္ရွင္မ (၇)





Dim Sum -点心 (tenshin / tenjin, တဲန္ရွင္း / တဲန္ဂ်င္း) ထဲက တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ "႐ႉးမအိ" 焼売 (shuumai) လုပ္နည္းပါ။


*၅ေယာက္စာ*

ၾကိတ္ျပီးသား ဝက္သား - 豚ひき肉 (butahikiniku) - 500g
ၾကက္သြန္နီ (+ေကာ္မႈန္႕- ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း) - 玉ねぎ(片栗粉 大さじ1)(tamanegi + katakuriko ) - ၁ ဥ
ဖက္ထုပ္အခြံ - シュウマイの皮 (shuumai no kawa) - ၃၀ခ်ပ္
ဂ်င္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း) - しょうが(みじん切り) (shouga - mijinkiri) - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ
ပဲငံျပာရည္ - しょうゆ (shouyu) - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
ဟင္းခ်က္အရက္ - 酒 (sake) - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ - ごま油 (goma abura) - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
သၾကား - 砂糖 (satou) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႕ - 片栗粉 (katakuriko) - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း - 塩、こしょう (shio, koshou) - အနည္းငယ္
ေဂၚဖီထုပ္ (သို႕) မုန္ညင္းျဖဴ စသျဖင့္ - キャベツ、白菜など (kyabetsu, hakusai nado) - သင့္ေတာ္ေသာပမာဏ


၁။ ၾကက္သြန္နီကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ေကာ္မႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းစာႏွင့္ ေရာပါ။



၂။ ဇလုံထဲ ၾကိတ္ျပီးသား ဝက္သားနဲ႕ က အဆာနဲ႕ ဟင္းခတ္ေတြကိုေရာျပီး ခပ္ေစးေစးျဖစ္တဲ့အထိနယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုပါ ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါ။



၃။ ဖက္ထုပ္အခြံကို လက္ညႇိဳးနဲ႕လတ္မ ဝိုင္းထားတဲ့အေပၚတင္ျပီး အဆာကို အလယ္မွာတင္ပါ။ ဇြန္းနဲ႕အဆာကို ဖိခ်ျပီး ပုံေပၚလာေအာင္လုပ္ပါ။



၄။ ေပါင္းအိုးထဲ ေဂၚဖီထုပ္ (သို႕) မုန္ညင္းျဖဴကိုခင္းျပီး အေပၚမွာ "႐ႉးမအိ"ေတြတင္ျပီး ၁၅မိနစ္ခန္႕ေပါင္းပါ။ ေပါင္းအိုးမသုံးရင္လဲ ပုံမွန္ဟင္းခ်က္အိုးထဲ ေရထည့္ ပန္းကန္နက္နက္ႏွစ္ဆင့္ထပ္ျပီး ေပါင္းႏိုင္ပါတယ္။


1 comment:

thamudayanwe said...

thanks for ur information.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP