Sunday, September 23, 2012

ဝက္ျဖစ္ကတတ္ဆန္းလုံး

ေသခ်ာRecipeအတိုင္းခ်က္တဲ့ဟင္းဆို အိမ္ၾကီးရွင္ဆီက အမွတ္သိပ္မရဘူး။ ဘာလိုေနမွန္းမသိပါဘူး။ အထူးတလည္ အရသာေကာင္းတာမ်ိဳးမဟုတ္၊ ပုံမွန္ဘဲဆိုေတာ့ ပင္ပန္းရက်ိဳး မနပ္ဘူး။ ေစ်းမသြားျဖစ္လို႕ အိမ္မွာရွိတာနဲ႕ ျပီးစလြယ္ခ်က္တဲ့ဟင္းေတြဆို စားလို႕ေကာင္းသတဲ့။ ဟမ္! ကိုယ့္ဘာသာေတာင္ ဟင္းခ်က္ရင္း တဝက္ေလာက္ ေရာက္တဲ့အထိ ဘာဟင္းခ်က္ေနမွန္း မေျပာတတ္ဘူး။ အခ်ိဳလား အခ်ဥ္လား အစပ္လား စဥ္းစားရင္း ဟင္းအေျခအေနၾကည့္လို႕ ခ်ဥ္ပစ္လိုက္မယ္ကြဆိုျပီး ရွာလကာရည္ထည့္ခ်က္ စပ္ပစ္လိုက္မယ္ကြယ္ဆိုျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္လုပ္ေနတာ။ ထမင္းပြဲျပင္ျပီးရင္ အိမ္ၾကီးရွင္ မ်က္ႏွာရိပ္ကိုၾကည့္၊ ဘာမွမေျပာဘူး ဆက္စားေနရင္ ဒါမဆိုးလို႕ဘဲ၊ စားလို႕ေကာင္းတယ္ေျပာရင္ ဘာထည့္ခ်က္မိလဲ မွတ္ထားရတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ ျပီးစလြယ္ခ်က္တဲ့ဟင္းေတြ မ်က္ႏွာရတယ္။ ဒီေတာ့ အခ်ိန္ကုန္ခံ ေခါင္းရွုပ္ခံျပီး Recipeအတိုင္း လိုက္ခ်က္မေနေတာ့ဘူး။

"အသားမွာ ဝက္" ဆိုတဲ့အတိုင္း ဝက္သား အေတာ္ၾကိဳက္တဲ့ အိမ္ၾကီးရွင္အတြက္ ဝက္သား မၾကာမၾကာ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ဝက္သားဆို အခ်ိဳခ်က္ကိုပိုၾကိဳက္တာမို႕ ၾကာညိဳ႕ သၾကား ထည့္ျပီး လုံးခ်က္လုပ္စားျဖစ္တာမ်ားတယ္။ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ရွိတဲ့အခါ ဝက္သားလုံး လုံးျပီး ေၾကာ္စားတယ္။ အရင္က ဝက္သား ၾကိတ္သားနဲ႕လုံးတယ္။ တခါပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႕ အသီးအရြက္နဲ႕ ေၾကာ္စားဖို႕ ဝယ္ထားတဲ့ အသားလႊာပါးပါးေတြကို လုံးျပီးစားေၾကာ္စားတာ စားေကာင္းလို႕ ၾကိတ္သားနဲ႕ ဝက္သားလုံးကို ေၾကးအိုးခ်က္စားမွ လုပ္ျဖစ္ေတာ့တယ္။

"ရွာဘူရွာဘူ"(Shabu shabu)အတြက္လို႕ေရးထားတဲ့ အသားလႊာပါးပါးနဲ႕ ဝက္သားလုံးလုပ္ရင္ ျမန္ဆန္ျပီး အခ်ိန္ကုန္သက္သာတယ္။ ေျပာေနတာ ၾကာတယ္၊ ခ်က္လိုက္မယ္ လာေလ့။ ဇလုံထဲ ၾကက္သြန္နီကို ဂ်စ္အေပါက္ၾကီးၾကီးဘက္က ျခစ္ထည့္ပါ။ အရင္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္းကို Blenderနဲ႕ ၾကိတ္တယ္။ ဆုံနဲ႕ ေထာင္းတာေလာက္ မၾကိဳက္ဘူး။ တခါ ဟင္းခ်က္ဖို႕ ၾကက္သြန္ဆီသပ္နဲနဲဘဲလိုလို႕ Blender မသုံးခ်င္တာနဲ႕ ဂ်စ္နဲ႕ ေကာက္ျခစ္လိုက္တာ ငရုတ္ဆုံနဲ႕ ေထာင္းသလို ခပ္ဆင္ဆင္ရတာမို႕ ေနာက္ပိုင္း Blender မသုံးျဖစ္သေလာက္ပါဘဲ။ အဲ လက္မပါေအာင္ေတာ့ သတိထားဖို႕ေတာ့လိုတယ္။(၂ခါေလာက္ ပါဘူးတာမို႕) ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ဂ်င္းကို ေသးတဲ့ဘက္ သုံးျပီးျခစ္။

ျပီးရင္ ၾကက္ဥတလုံး၊ တန္ပူရာမႈန္႕နဲနဲ၊ ေျပာင္းမႈန္႕၊ ဆား သၾကား အသားမႈန္႕ ငရုတ္ေကာင္းထည့္နယ္၊ အားလုံးႏွံ႕သြားရင္း အသားထည့္နယ္ပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ အသားလႊာကို လိုသေလာက္ယူျပီး အိုးထဲထည့္ေၾကာ္ရုံပါ။


ၾကိတ္သားလို လုံးလုံးေလးေတြ လုပ္ေနဖို႕ မလိုပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ လုံးရတဲ့ အခ်ိန္ အေတာ္သက္သာပါတယ္။ အသားလႊာကို သုံးထားလို႕ က်က္သြားရင္ ခပ္ပြပြေလးနဲ႕ စားေကာင္းပါတယ္။ ကိုယ့္ကို ျပီးျပီးေရာလုပ္သူမ်ားအတြက္ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။ ပိုတဲ့အခ်ိန္ ဇာတ္လမ္းထိုင္ၾကည့္ႏိုင္ပါေစ။


p.s ေလာေလာဆယ္ Hulu Website မွာ House, M.D. (TV series) စြဲေနပါတယ္။ Gregory House ရဲ့ character ကို သေဘာက်လို႕။

No comments:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP