သူငယ္ခ်င္းက ဝက္သားဟင္းခ်က္နည္းေရးေပးမယ္ဆိုလို႕ ေမးလာလို႕ ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္ ျဖစ္သြားတယ္။ ဘယ္တုန္းက ေျပာမိပါလိမ့္ေပါ့။ ေနာက္မွ အင္မီဂေရးရွင္းရုံးမွာ ထိုင္ေစာင့္တုန္း ေတာင္ေရာက္ေျမာက္ေရာက္ စကားေတြေျပာရာက ေျပာမိတာထင္တယ္။ ဟင္းခ်က္နည္းသက္သက္ရယ္ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိုယ္တိုင္လဲ ခုထိစမ္းတဝါးဝါးနဲ႕ခ်က္တုန္းမို႕ပါ။ တကယ္က ဟင္းခ်က္နည္းဆိုတာထက္ အပ်င္းတက္နည္းပါ။ သူငယ္ခ်င္းက အသားေတြကို ေရခဲ႐ိုက္ျပီး ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ စားမေကာင္းဘူးေျပာရာက စတာ။
အိမ္မွာလဲ အရင္က အသားေတြ အမ်ားၾကီးဝယ္ျပီး ခဲထားပါတယ္။ အဲဒီေတာ့ ဟင္းမခ်က္ခင္ အခဲေဖ်ာ္ရရင္ အခက္ေတြ႕တယ္။ မိုက္ခရိုေဝ့နဲ႕ အခဲေဖ်ာ္လို႕ရလဲ ေဘးသားေတြသာ အရင္ေပ်ာ္ျပီး အလယ္က ခဲေကာင္းတုန္း။ အလယ္က ေပ်ာ္ေအာင္ထားျပန္ရင္ ေဘးအသားေတြက က်က္ခါနီးေလာက္ ျဖစ္သြားျပန္ေရာ။ အဲဒီအခါက် ဟင္းခ်က္ရင္ အရသာ မဝင္ေတာ့ပါဘူး။ အဲဒီေတာ့ ညေန ဒီဟင္းခ်က္မယ္ဆို မနက္မွာ အသားကို အျပင္ထုတ္ထားရတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ တရက္ၾကိဳျပီး ေအာက္ဘက္အဆင့္ထဲ ေျပာင္းထားရတယ္။ အဲလို ထားဖို႕ ေမ့သြားရင္ေတာ့ ခ်က္ခါနီး ပ်ာယာခတ္ျပီ။
ဒီေနာက္ပိုင္းေတာ့ အသားေတြကို မခဲခင္ ဆား အသားမႈန္႕ ဂ်င္းနဲ႕ နယ္ႏွပ္လို႕ ေရနဲနဲနဲ႕ ျပဳတ္ထားျဖစ္တယ္။ အဲဒါကို သူငယ္ခ်င္းက ဟင္းခ်က္နည္းထင္သြားတယ္ မွတ္တယ္။ အသားေတြကို အဲလိုျပဳတ္ထားလိုက္ေတာ့ ဟင္းခ်က္ခ်င္ရင္ အရင္ကထက္ေတာ့ ျမန္သြားပါတယ္။ အသားထဲလဲ အရသာဝင္ထားတာမို႕ ဟင္းခ်က္ရတာ ျမန္ပါတယ္။ အဲ အသားမ်ားမ်ား ဝယ္လာမိတဲ့ေန႕ကေတာ့ မသက္သာပါဘူး။ ဝက္သား (အသား နံ႐ိုး) ၾကက္သား (ေပါင္သား ေတာင္ပံအရင္း အဖ်ား အသည္း အျမစ္ စိတ္ကူးရရာ ၂မ်ိဳး ၃မ်ိဳး) အျပင္ ခုေနာက္ပိုင္း ေသြးအားနည္းလို႕ အမဲသားကိုလည္း တခါတေလ ဝယ္ျဖစ္တယ္။ တရက္ထဲနဲ႕ မလုပ္ႏိုင္ရင္ expire dateအလိုက္ တန္းစီျပဳတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ အေအးခံလို႕ တခါထဲ ဟင္းခ်က္ဖို႕ စိတ္ကူးရရင္လဲ ခ်က္၊ မရရင္လဲ လွီးျပီး ဘူးေတြနဲ႕ ထည့္ထားလိုက္တယ္။ ပုံထဲမွာေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံအရင္းကို ျပဳတ္ျပီး အသားမဆလာနဲ႕ ျပန္ေၾကာ္ထားတာရယ္၊ အမဲသားျပဳတ္ကို အတုံးလိုက္ လွီးထားတာနဲ႕ အလႊာလိုက္လွီးထားတာရယ္၊ ဝက္သားျပဳတ္တခ်ိဳ႕ကို အစပ္ဟင္းခ်က္ထားတာနဲ႕ ပိုတာကို ဒီအတိုင္း ထည့္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ဆီသပ္တဲ့အႏွစ္ပါ။
ဆီသပ္တဲ့အႏွစ္အေၾကာင္းေျပာရင္ ဂ်င္းက စရမယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ ဂ်င္းကို အသားေတြ အမ်ားၾကီးဝယ္တဲ့ေန႕မွာ ဝယ္ပါတယ္။ ဂ်င္းဝယ္ရင္လည္း ၁ထုပ္မွာ ဂ်င္းတက္ ႏွစ္တက္ေလာက္ ပါတယ္။ အသားေတြကို ျပဳတ္ျပီး အမ်ားၾကီးပိုေနရင္ ကိုယ္တိုင္ဘဲ မထားတတ္လို႕လားေတာ့မသိဘူး ဂ်င္းတက္ေတြ ၾကာၾကာအထားမခံပါဘူး။ ေရခဲေသတၱာထဲထားရင္လဲ ပုပ္၊ အျပင္မွာထားေတာ့ ေျခာက္နဲ႕ရယ္။ ၾကက္သြန္နီဆိုတာလဲ အၾကီးၾကီးေတြမို႕ တျခမ္းေလာက္ ဟင္းခ်က္ျပီး ေနာက္တျခမ္းကို ၂ရက္အတြင္းေလာက္ ခ်က္မွ ေကာင္းပါတယ္။ ၂ေယာက္ထဲေနတဲ့အိမ္မွာ အဲေလာက္အျမန္ခ်က္ဖို႕လဲမလိုတာမို႕ ၾကက္သြန္နီက အပင္ေပါက္ ဂ်င္းကေျခာက္မို႕ လႊတ္ပစ္ရတာေတြရွိတယ္။ ဒီေတာ့ တခါတေလ ဆီသပ္အႏွစ္လုပ္ထားလိုက္တယ္။ ငရုတ္ဆုံေထာင္းလို႕မျဖစ္ေတာ့ Minichoppaေလးနဲ႕ ၾကိတ္တယ္။
ဆီပူထဲ ဆႏြင္းေလးထည့္လို႕ ဆီသပ္ပါတယ္။ နဲနဲ စိုစိုအေနေလာက္ဘဲ ဆီသပ္ရင္ေတာ့ အၾကာၾကီးထားလို႕ သိပ္မေကာင္းပါဘူး။
မီးေအးေအးမွာ စိတ္ရွည္လက္ရွည္နဲ႕ တည္ရပါတယ္။ မီးျပင္းျပင္းတင္မိရင္ ေအာက္ဘက္ကတူးလို႕ မက်က္တာမက်က္နဲ႕ မညီမညာျဖစ္တတ္တယ္။ (အရင္က ျမန္ျမန္ျပီးေအာင္လုပ္ရာက ရသြားတဲ့ သင္ခန္းစာ) ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလး တည္လိုက္ေတာ့ စေၾကာ္ခါစရဲ့ သုံးပုံတပုံေလာက္ဘဲ က်န္ပါေတာ့တယ္။ ဒါေပမယ့္ ဟင္းခ်က္ရင္ ေရနဲ႕ႏူးျပီး ျပန္ပြါးလာလို႕ ၅ခါ ၆ခါေလာက္ေတာ့ ခ်က္လို႕ရတယ္။
ဒါက တေန႕က ဥအဲႏိုက ဝယ္လာတဲ့ ငါးကေလးကို အိုးကပ္ခ်က္ထားတာနဲ႕ ပုစြန္ဆီျပန္။ အိမ္ၾကီးရွင္က ပုစြန္ေခါင္းမစားေတာ့ ဆီသပ္ျပီးမွ ေခါင္းေတြသပ္သပ္ ျပန္ျဖဳတ္ရတယ္။
ေက်ာက္ဖရုံသီးတစိတ္ဝယ္ရင္ တခါေန႕စာ ဟင္းခါးခ်က္ျပီး အမ်ားၾကီးပိုတယ္။ အဲဒီေတာ့ အခြံခြါ ပါးပါးလွီးျပီး အိပ္သြပ္လို႕ ေရခဲ႐ိုက္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေနာက္တခါ ခ်က္စားရင္ ေရေႏြးပူထဲ ထည့္လိုက္ရုံပါဘဲ။ ေႏြဦးဘက္ေရာက္ေတာ့မွာမို႕ ေက်ာက္ဖရုံသီးလဲ ေစ်းျပန္တက္လာျပီ။ မရွားခင္ ထပ္ဝယ္ျပီး ေရခဲ႐ိုက္ထားဖို႕ စိတ္ကူးေနတယ္။
ဝက္နံ႐ိုးကိုလည္း ေစ်းေတာ္ရင္ ၃/၄ဗူးေလာက္ ဝယ္လာပစ္တတ္တယ္။ အဲလိုဘဲ ဂ်င္း ဆား အသားမႈန္႕နဲ႕ ႏူးျပီး ေရမခမ္းတခမ္းျပဳတ္တယ္။ ဝက္နံ႐ိုးျပဳတ္ရည္ကိုေတာ့ သြန္မပစ္ပါဘူး။ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊ ေၾကးအိုးခ်က္ ၊ ဟင္းခါးျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ရင္ ျပန္သုံးပါတယ္။
ေၾကးအိုးလိုမ်ိဳးခ်က္ရင္ အခ်ိန္အေတာ္ၾကာတာမို႕ ဒီလို ၾကိဳလုပ္ထားရင္ ခ်က္တဲ့ေန႕က် သက္သာပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ပိတ္ရက္မွာ ဒီလိုမ်ိဳးေတြ ခ်က္စားျဖစ္တာ။ ပိတ္ရက္ဆိုေတာ့ မနက္လဲ ေနျမင့္မွ ထတာေလ (တခါတေလ ေနမ်ား ဝင္ေတာ့မလား မွတ္ရတယ္) အဲလိုအခါက် ထတာနဲ႕ ေန႕လည္စာ အျမန္ခ်က္ရျပီ။ အဆင္သင့္ နီးနီးခ်က္ထားျပီးသားဆိုရင္ေတာ့ လုပ္ရတာ ျမန္တယ္။ အသားျပဳတ္ရည္ထဲ အစာပလာေတြထည့္တည္၊ ဆန္ၾကာဇံေတြကိုေတာ့ ဒယ္အိုးသပ္သပ္ထဲ အသားျပဳတ္ရည္နဲ႕တည္ အရြက္ထည့္ ႏွမ္းဆီေလးထည့္....
အပ္ခ်ေလာင္း!! ရသြားျပီ ေၾကးအိုးခ်က္။
ပ်င္းနည္းပ်င္းရာ ဟင္းခ်က္နည္း အျဖာျဖာပါ။ ကိုယ့္ဘာသာေတာ့ သိပ္မၾကာလိုက္ဖူးထင္မိတယ္။ ပရိုေတြ (ဥပမာ အိုဆာကာက အမ)လိုေတာ့ မျမန္ပါဘူး။ မီးဖိုေခ်ာင္ဝင္တဲ့သက္တန္း ၃ႏွစ္မို႕ မတတ္တာေတြ အမ်ားၾကီးရွိေနပါေသးတယ္။ ကိုယ့္လက္ရာကိုယ္ ေကာင္းလွခ်ည္ရဲ့လို႕လဲ အာမမခံရဲပါ။ ဘာျဖစ္ျဖစ္စားႏိုင္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်က္ေကြၽးပါတယ္။
7 comments:
အဝစားသြားပါတယ္..
ေနာင္လည္း လာစားပါအံုးမယ္..
အလကားရ၍ေပါ့..။
မေဗဒါ
အမ်ားၾကီးကို တ၀ၾကီးစားသြားပါတယ္။
ေကာင္းမွာပါ။
ၾကည့္တာနဲ႔ သိပါတယ္။
:)
ありがとう~~
ၾကက္သြန္ၿဖဴေတြၿမန္ၿမန္ေၿခာက္တယ္
ဂ်င္းေတြပုပ္တတ္တယ္
အသီးရြက္ေတြ၀ယ္တာမ်ားသြားရင္ႏြမ္းသြားတတ္တယ္
အသားကိုလညး္မခ်က္ခင္မနက္တည္းကထုတ္ထားဖို႕ အၿမဲေမ႕တတ္လို႕ လန္းဂိ်နဲ႕ေရခဲေဖ်ာ္ရင္ အရသာမ၀င္ ၿဖစ္ၿဖစ္သြားတတ္တယ္
၂ေယာက္တည္းရိွတဲ႕မိသားစုကိုပဲ အၿပစ္တင္ေနမိတာ ရန္ကုန္အိမ္မ်ားဆို တခါခ်က္ အမ်ားၾကီးဆိုေတာ႕ေလ။ ေမကတရက္စာထက္ပိုမခ်က္တာေတာင္ လူဦးေရမ်ားေတာ႕ ပမာဏမ်ားတယ္။
ေနာက္ရက္ဆို အရင္ေန႕ကဟင္းကိုမစားခ်င္ေတာ႕ဘူး။ ဒါေပမဲ႕ဒီမွာခ်က္လိုက္မိရင္လည္း မ်ားမ်ားသြားေရာ။
အဲလိုနဲ႕စိတ္ညစ္သံသရာလည္ေနတာ။
ခုေတာ႕နည္းသိသြားၿပီ။ အဲလုိေလးေတြလုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္။
ကိုယ္႕ၿမရြက္ဟင္းခ်က္အဲေလာက္ေတာ္တာ ၾကည္႕ ယုံေတာင္ယုံခ်င္ဘူး။
အဟားဟား
;)
မမေရ တခုမွတ္ထားလိုက္ျပီ လာစားမယ္ေနာ္ သူမ်ားက ေၾကးအိုးၾကိဳက္ပါတယ္ဆိုမွပဲ
ပရိုေတြ (ဥပမာ အိုဆာကာက အမ) အလဲ့.. အမကုိ ပရုိလုိ႔ေျပာရင္ တကယ့္ဟင္းခ်က္ဆရာၾကီးေတြ ၾကားလုိ႔ စိတ္ေလသြားဦးမယ္... ျမန္တယ္ဆုိတာလည္း အလြယ္နည္းေတြ လိုက္ေနလုိ႔ပါ အထင္မၾကီးနဲ႕ေနာ္.. :D
Post a Comment