အုအဲႏိုမွာ ေစ်းဝယ္ရင္း စိတ္ရွည္လက္ရွည္ လိုက္စပ္စုလိုက္တာ ငါးဖယ္ ရွာေတြ႕လာတယ္။ ငါးဖယ္စားခ်င္လို႕ လိုက္ရွာေနတာ ၾကာေပါ့။ ဒီမွာရတဲ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္နဲ႕ ဆင္တဲ့ "စစြတ္မအဂဲ" (satsumaage) ဆိုတာ ဝယ္စားၾကည့္တာ ဘယ္လိုမွ မၾကိဳက္ဘူး။ ခ်ိဳရဲရဲၾကီးမို႕ ငါးအရသာ မရဘူး။ ေရခဲ႐ိုက္ fish ball ကိုဘဲ ငါးဖယ္အစားထိုး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ဒီတခါေတာ့ ဆိုင္ထဲမွာ စိမ္ေျပနေျပ တခုျပီးတခု ကိုင္လိုက္ခ်လိုက္လုပ္ရင္း ငါးဖယ္နဲ႕ဆင္တဲ့ပုံေလး သြားေတြ႕တယ္။ အေတာ္ကို ေပ်ာ္သြားတာ။ ထိုင္းကသြင္းတယ္။ အေနာက္ဘက္မွာေတာ့ ဂ်ပန္လို ငါး100%လို႕ ေရးထားတယ္။ ငါးဖယ္ကို ဂ်ပန္လို "နာဂိနာတ နာမဇု" (ナギナタナマズ)လို႕လဲ ေခၚတယ္။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ စပါးလင္ညက္ညက္လွီး ဆား ဆႏြင္းထည့္ျပီး ဇလုံထဲ လက္ေညာင္းေအာင္ ေပါက္လိုက္ရတယ္။ ငရုတ္ဆုံ ရွိဘူးေလ။ ရွိလဲ ေထာင္းရဲေပါင္၊ အေပၚထပ္မွာေနေတာ့ ေအာက္ဘက္မွာေနသူေတြ အေႏွာင့္အယွက္မျဖစ္ေအာင္ သတိထားရတယ္။ စီးလာေအာင္ ေပါက္ျပီးသကာလမွာ အလုံးေလးေတြလုံးတယ္။ စားရတာနဲ႕မကာမိေအာင္ အေတာ္အလုပ္ရွုပ္ အခ်ိန္ၾကာတာဘဲ။ ျပီးေတာ့ ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ အေအးခံလိုက္တယ္။ ဝမ္းသာအားရ အရသာျမည္းၾကည့္ေတာ့ ငါးဖယ္စစ္စစ္နဲ႕ သိပ္မတူလွဘူးရယ္။ တခုခုေရာထားသလိုဘဲ။ သိပ္မစီးဘူး။ မစားရတာနဲ႕စာရင္ေတာ့ ေတာ္ပါေသးတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ခ်က္ျပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ေတာ့ ငါးဖယ္ဟင္းေလးျဖစ္သြားတာေပါ့။ ဒိုးဇို~ :)
အိမ္ေရာက္ေတာ့ စပါးလင္ညက္ညက္လွီး ဆား ဆႏြင္းထည့္ျပီး ဇလုံထဲ လက္ေညာင္းေအာင္ ေပါက္လိုက္ရတယ္။ ငရုတ္ဆုံ ရွိဘူးေလ။ ရွိလဲ ေထာင္းရဲေပါင္၊ အေပၚထပ္မွာေနေတာ့ ေအာက္ဘက္မွာေနသူေတြ အေႏွာင့္အယွက္မျဖစ္ေအာင္ သတိထားရတယ္။ စီးလာေအာင္ ေပါက္ျပီးသကာလမွာ အလုံးေလးေတြလုံးတယ္။ စားရတာနဲ႕မကာမိေအာင္ အေတာ္အလုပ္ရွုပ္ အခ်ိန္ၾကာတာဘဲ။ ျပီးေတာ့ ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ အေအးခံလိုက္တယ္။ ဝမ္းသာအားရ အရသာျမည္းၾကည့္ေတာ့ ငါးဖယ္စစ္စစ္နဲ႕ သိပ္မတူလွဘူးရယ္။ တခုခုေရာထားသလိုဘဲ။ သိပ္မစီးဘူး။ မစားရတာနဲ႕စာရင္ေတာ့ ေတာ္ပါေသးတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ခ်က္ျပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ေတာ့ ငါးဖယ္ဟင္းေလးျဖစ္သြားတာေပါ့။ ဒိုးဇို~ :)
6 comments:
ဟယ္....ငါး.....ဖယ္..(အသက္ရႈခန ရပ္သြား...)
ပို.စ္အသစ္တက္လို.အေၿပးလာၾကည္.ပါ၏္။ဘေလာ.ပို.စ္ေလးၿပန္ဖတ္ရတဲ.အတြက္ဝမ္းသာပါ၏။ ငါးဖယ္ရွာလြယ္တဲ.လမ္းညႊန္ေလးေပးတဲ.အတြက္ဝမ္းသာပါ၏။ထို.ေၾကာင္. ၂ဝမ္းသာပါ၏။ :)
ရွယ္ပဲ။ စားခ်င္စရာ။ တုိ႕လည္းလုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္။
မစီးတာက မေထာင္းလို႕ထင္တယ္ေနာ္။
ၿမန္မာၿပည္မွာလည္းေမက ငါးဖယ္ခ်က္ရင္ စီးလာေအာင္ေထာင္းမွ စားလို႕ေကာင္းတာ
:))
ငါးဖယ္ရွာလို႔ေတြ႔လို႔ေတာ္ေသး..
ဒီမွာေတာ့အရိပ္ေတာင္မျမင္ရဘူးရယ္...
အဲလိုခ်က္ထားျပန္ေတာ့ မစီးရင္ေတာင္စားေကာင္း မယ့္ပံုပါ မမရဲ႕.. း)
စားခ်င္လုိက္တာ.. မစားရတာ ၾကာလွေပါ့ကြယ္.. ဒီက ထုိင္းဆုိင္မွာကေလ အဲဒီလုိမ်ိဳး မေတြ႔ဘူး သူတုိ႔စားေနက် အရြက္ေတြ ေရာထားျပီး ဆုပ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ေတြေတာ့ ေတြ႔တယ္ ညီမ.. အမက အခုလုိ ငါးဖယ္ခ်ည္းပဲ လုိခ်င္တာ.. ဟင္းခ်က္ထားတာ ၾကည့္ျပီး စားေကာင္းမယ့္ ပုံ.. ရွလြတ္..
မမြန္ ---> ခဏနား၊ အသက္ဝေအာင္႐ႉ ျပီးမွၾကည့္ေနာ္။ :))
Monmon Yoko ---> ဒါဆို၂ထပ္ကြန္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ :)
Kyaw Hnin Se Lwin ---> မေထာင္းတာထက္ ဂ်ဳံအေရာပါေနလို႕ မစီးတာလားလို႕ ထင္မိတာ။
မစႏၵကူး ---> ထိုင္းစားေသာက္ကုန္သြင္းတဲ့ဆိုင္ေတြမွာ ရွာရင္ရမယ္ထင္တယ္။
မႏုစံ ---> ဒီတခါ အမေျပာတဲ့ အရြက္ေရာထားတဲ့ လုပ္ျပီးသားဟာ ဝယ္လာၾကည့္တယ္။ မခ်က္စားၾကည့္ရေသးဘူး။
Post a Comment