Sunday, May 29, 2011

မိုင္မုန္႕လုံးေရေပၚ

မုန္႕လုံးေရေပၚ စားခ်င္စိတ္ေပါက္လို႕ စမ္းလုပ္ၾကည့္တယ္။

ဆိုင္မွာ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕စစ္စစ္လိုက္ရွာေတာ့ ဒီေအာက္က တံဆိပ္ကို သြားေတြ႕တယ္။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၁၀၀%လို႕ ေရးထားတယ္။ ပထမဦးဆုံး စမ္းလုပ္တာဆိုေတာ့ အထုပ္တဝက္ (၁၀၀)ဂရမ္ ကိုဘဲ ေရထည့္နယ္လိုက္တယ္။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕

ထန္းညက္မရွိေတာ့ "ကူ႐ို႕ဇတိုး" (kurozatou-黒砂糖) လို႕ေခၚတဲ့ ၾကံသကာကို အတုံးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ညွပ္ျပီး မုန္႕လုံးထဲ ထာပနာလိုက္တယ္။
ၾကံသကာ

မုန္႕လုံးေတြကို ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္၊ ေရေပၚတက္လာရင္ ဆယ္ျပီး ေရခဲေရထဲ ခနစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ေရစစ္ျပီးသြားေတာ့ အုန္းသီးေျခာက္ေလး ျဖဴးလိုက္ပါတယ္။
အုန္းသီးေျခာက္

အိမ္ၾကီးရွင္က အေတာ္စားလို႕ေကာင္းတယ္ေျပာတယ္။ (ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္တာ။) ;)

7 comments:

Mon Petit Avatar said...

I am sure it is delicious as it seems so!!!

Shinlay said...

ေကာင္းမွာေသခ်ာပါတယ္။

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

စားခ်င္စရာေလး စုံစုံလင္လင္ေလး
ရွားရွားပါးပါးအုန္းသီးေၿခာက္ဘယ္က၀ယ္လာသလဲ တို႕ေတာင္မသိဘူး ေနာက္မွေၿပာၿပဦးေနာ္

လြမ္းသုရင္ said...

Seems very nice to eat. :)

WWKM said...

ညီမေလးျမရြက္ေ၀..

စားခ်င္စရာ မုန္႔လံုးေရေပၚပံုေလး ေတြ႔လို႔ အလည္ေရာက္ေအာင္လာသြားပါတယ္။ း)
ညီမ ပံုေလးၾကည္႔ျပီး စားခ်င္သြားျပီ။ဒီမွာေတာင္ လုပ္မစားျဖစ္ဖူးေလ..

က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။
သတိရလ်ွက္

Cameron said...

မုန္႔လံုးေလးေတြကလွလွပပနဲ႔ စားခ်င္စရာေလး
ဒါေပမယ့္ မုန္႔လုပ္တဲ႔ အစာပလာေတြက အကုန္ရယ္ဒီမိတ္ခ်ည္းျဖစ္ေနတယ္...

ျမရြက္ေဝ said...

Mon Petit Avatar ---> Thanks :)

မရွင္ေလး ---> ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ အမ။

Kyaw Hnin Se Lwin --> အုန္းသီးေျခာက္က Seiyu မွာ မုန္႕လုပ္တဲ့材料ေတြေရာင္းတဲ့ေနရာမွာ ရွိတယ္။

လြမ္းသုရင္ --->

မဝါ ---> မဝါေရ ေတြ႕ရတာ အရမ္းဝမ္းသာတယ္။

မိုးေငြ႔ ---> ေက်းဇူးပါ။ ဒီမွာ ျမန္မာမွာ ဝယ္လို႕ရတဲ့ ထန္းညက္ေတြ အုန္းသီးေတြ မရွိပါဘူး။ ဝယ္လို႕ရတဲ့ ကုန္ၾကမ္းနဲ႕ ရေအာင္လုပ္ထားတာပါ။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ကိုလဲ ျမန္မာျပည္မွာဆို citymartက ဝယ္ပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္ အမႈန္႕မၾကိတ္တတ္ပါဘူး။ ထန္းညက္လဲ မက်ိဳတတ္ပါဘူးရွင္။

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP