ၾကက္သားခ်က္လိုက္ ဝက္သားခ်က္လိုက္ ပုစြန္ခ်က္လိုက္နဲ႕ လွည့္ပတ္ခ်က္ေနတာ ဟင္းေတြက ထပ္ေနျပီ။ အိမ္ၾကီးရွင္က ဘာမဆို ခ်က္ေကြၽးတဲ့အတိုင္း စားႏိုင္ေပမယ့္ ဇီဇာေၾကာင္တဲ့က်မ ကိုယ့္ဘာသာ ခ်က္ျပီး မစားခ်င္တာေတြ အမ်ားၾကီးရယ္။ ငါးဟင္းခ်က္မယ္ စိတ္ကူးလိုက္၊ ပင္လယ္ငါးေတြခ်ည္းမို႕ မစားခ်င္လိုက္၊ ဝယ္မယ္စိတ္ကူးလည္း အ႐ိုးမ်ားေနရင္ ဘယ္လိုလုပ္ရပါ့နဲ႕ ငါးက မခ်က္ျဖစ္တာ မ်ားတယ္။ အမဲသားက တခါတေလမွ အိမ္ၾကီးရွင္ အတြက္ ခ်က္ေပးျဖစ္တယ္။ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ မစား။ တသက္လုံး ေရွာင္ပါမယ္ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ခ်ထားတာ မဟုတ္ေပမယ့္ တတ္ႏိုင္သေလာက္ မစားပါဘူး။ ေစ်းဝယ္ထြက္တိုင္းေတာ့ ဝယ္ေနမက်တဲ့ ပင္လယ္စာေတြ အျမဲသြားသြားၾကည့္တယ္။ ျပီးရင္ ဝယ္တာလဲ မဟုတ္ဘူး။
ဒီတခါေတာ့ "အာဆရိ" (アサリ)ဆိုတဲ့ ခ႐ုေလးေတြ ဝယ္ခဲ့တယ္။ ဟိုးအရင္က ဆန္ျပဳတ္ခ်က္တုန္း ထည့္ဖူးတာေလးပါ။ ဝယ္တုန္းကေတာ့ "မီဆိုရွီ႐ု" (味噌汁)ထဲ ထည့္ခ်က္မလား စိတ္ကူးျပီး ဝယ္ခဲ့တာ။ အခ်ဥ္ဟင္းရည္ ခ်က္မိသြားေတာ့ အရည္ေသာက္က မလိုေတာ့ဘူး ျဖစ္သြားတယ္။ ဟင္းခ်က္စားမယ္ စိတ္ကူးေပမယ့္ တခါမွ မခ်က္ဖူးေတာ့ ဘယ္လိုခ်က္ရမယ္ မသိဘူး။ ဒီေတာ့ အၾကံကုန္ ဂဠဳန္ဆားခ်က္ သလိုေပါ့။ ကိုယ္သိတဲ့ ခ်က္နည္း ကုန္ျပီဆိုေတာ့ကာ ဟင္းခ်က္နည္း စာအုပ္ေလး ဆြဲဖြင့္ၾကည့္ရေတာ့တယ္။ အဆင္သင့္စြာနဲ႕ဘဲ "အာဆရိ"ခ႐ုခ်က္နည္းေလး တခု ေတြ႕တယ္။ ဒီစာအုပ္ေတြက ဂ်ပန္ေရာက္ျပီး မၾကာခင္ ဝယ္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္း စာအုပ္ေလးေတြပါ။
နဂိုကတည္းက ဟင္းေသခ်ာ မခ်က္တတ္တာရယ္ ဒီက သားငါးသီးႏွံေတြက မျမင္ဘူးတာေတြက အမ်ားၾကီးမို႕ ဟင္းခ်က္တိုင္း ႐ံႈ႕မဲ့႐ံႈ႕မဲ့လုပ္ေနတာနဲ႕ စာအုပ္ဆိုင္ ေရာက္တုန္း ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ေလးေတြ ၾကည့္ျဖစ္တယ္။ စာအုပ္ဆိုင္က Book Off (http://www.bookoff.co.jp/)ဆိုတဲ့ စာအုပ္အေဟာင္းေရာင္းတဲ့ဆိုင္ပါ။ အေဟာင္းဆိုေပမယ့္ အသစ္နီးနီးေကာင္းတဲ့ အေဟာင္းေတြပါ။ တခ်ိဳ႕စာအုပ္ေတြဆို ပါကင္မေဖာက္ရေသးတဲ့ အသစ္ေတြပါရွိတယ္။ Book Off မွာ စာအုပ္အေတာ္မ်ားမ်ားကို ယန္းတစ္ရာနဲ႕ ေရာင္းပါတယ္။ ပုံမွန္စာအုပ္အသစ္ဆိုင္ဆိုရင္ စာအုပ္တအုပ္ကို အနိမ့္ဆုံး ယန္း၆၀၀က စတယ္။ ဒီေတာ့ကာ Book Off မွာ ဝယ္ရတာ တန္တယ္ေလ။
ေရာက္ခါစက ဟင္းခ်က္တိုင္းနဲ႕ ေစ်းဝယ္ သြားခါနီးတိုင္း အဲဒီစာအုပ္ေတြ ဖြင့္ျပီး ခဏခဏ မွတ္ရတယ္။ ေနာက္ပိုင္းက နဲနဲပါးပါး သိလာတာနဲ႕ အဲဒီစာအုပ္ေတြ မၾကည့္ျဖစ္တာ ၾကာေပါ့။ ခုမွ ျပန္သသိရျပီး ထုတ္ၾကည့္မိတာ။ ခ႐ုဟင္းခ်က္ဖို႕ လိုတာေတြကလည္း အိမ္မွာအားလုံးရွိတာမို႕ အေတာ္ဘဲျဖစ္သြားတယ္။ ခ႐ုဟင္းအတြက္ လိုတာေတြက ___
"အာဆရိ"ခ႐ု --------------------------> ၅၀၀ ဂရမ္
ငရုတ္သီးေျခာက္အနီေတာင့္ ------->၂ ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ -------------------------->၁ မႊာ
ဂ်င္း ------------------------------------->အနည္းငယ္
ဆီ --------------------------------------->ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္း
နံနံပင္ ------------------------->အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္ အရသာအတြက္က ___
ဟင္းခ်က္အရက္ --------------------->ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္း
သၾကား -------------------------------->ဇြန္းေသး တစ္ဇြန္းခြဲ
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ --------------------->ဇြန္းၾကီး ၁ဇြန္းခြဲ
အသားမႈန္႕ ---------------------------->အရည္ေဖ်ာ္ ခြက္တဝက္
(ဇြန္းေသး = 5 cc / ဇြန္းၾကီး = 15 cc / ခြက္တဝက္ = 100 ml)
ခ႐ုေတြကို ေရစိမ္ထားတဲ့အထဲ ဆားနဲနဲထည့္ေပးရင္ အထဲက သဲေတြ ထြက္သြားပါလိမ့္မယ္။ ျပီးရင္ အခြံအခ်င္းခ်င္း ပြတ္တိုက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို အထဲက အေစ့ေတြ ထုတ္ျပီး ခပ္ညက္ညက္ လွီးထားတဲ့ ဂ်င္းရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္နဲ႕အတူ ဆီပူဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီသပ္၊ အနံ႕ေမႊးလာရင္ အလယ္အလတ္မီးေလာက္ထားျပီး ခ႐ုေတြပါ ထည့္ေၾကာ္တယ္။ အေပၚက အရသာအရည္စပ္ထားတာကို ေလာင္းထည့္ျပီး အဖုံးဖုံးထားလိုက္ရင္ ခ႐ုေတြ အခြံဟျပီး ပြင့္လာပါတယ္။ က်က္သြားရင္ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး အေပၚက နံနံပင္ေလး အုပ္လိုက္ရင္ ရပါျပီ။
6 comments:
ခရုဟင္းေလး မဆိုးဘူး ....
တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး ....
စားရမွာေတာ့ နည္းနည္း အသည္းယားသလိုပဲ ....
အသစ္အဆန္းတစ္ခုေတာ့ ျဖစ္ႏိုင္မယ္ ထင္တယ္ ....
တစ္ေန႕ေန႕ေတာ့ စားၾကည့္ဦးမယ္ ..
ေနေဒးသစ္။
မစားဘူးဘူး.န ဲနဲေလာက္ေပးၿမည္းပါလား။
အၾကံကုန္ေပမယ့္ ခ်က္တဲ့ဟင္းေလးက စားခ်င္စဖြယ္ေလးေနာ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ခရုဟင္းေလးနဲ႕ တုန္ယမ္းဟင္းရည္ေသာက္ ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ႕ဆုိ မုိက္မွာပဲ။ နည္းနည္းေလာက္ေကြၽးပါေနာ္။
ဂြတ္မယ္႔ပုံပဲ
စားခ်င္စရာႀကီး။ ဒီအတုိင္းေကာ္စားသြားတယ္။
အၾကံကုန္လို႔ဘဲေတာ္ေတာ့တယ္.. အရမ္းေကာင္းမဲ့ပံုဘဲ.. တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး..ခရုကို.. တစ္ခါေလာက္ေတာ့စားၾကည့္ခ်င္ေသးတယ္ မမေရ။...
Post a Comment