Monday, January 26, 2009

"ခ်ဟန္"


ဝက္သားၾကိတ္သားေလး လက္သီးဆုပ္သာသာေလာက္က်န္ေနတာနဲ႕ ဒီည ထမင္းေၾကာ္ေၾကာ္စားဖို႕ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ အမွန္ေတာ့ ဘာခ်က္ရမွန္း မသိလို႕ပါ။ တီဗီက ၾကည့္ျပီးမွတ္ထားတဲ့ နည္းနဲနဲရယ္နဲ႕ ကိုယ့္ဘာသာ စားခ်င္တာဘဲေရြးထည့္ထားတဲ့ "မိုင္ထမင္းေၾကာ္"ပါ။ ထမင္းေၾကာ္ မစားတာၾကာလို႕ စားေကာင္းပါသည္။


ဟင္းခါးေလးနဲ႕ေပါ့။


ဟင္! ဘာလို႕ တပန္းကန္က နည္းျပီး တပန္းကန္က မ်ားလြန္းေနတာလဲ? ဆိုတာလား။ တို႕က diet ေလ။:P (ခြိ~ခြိ) ဟုတ္ပါဘူး။ အစာအိမ္က်ယ္တဲ့သူက မ်ားမ်ားစား၊ က်ဥ္းတဲ့သူက နည္းနည္းစား အဲလိုပါ။ ေနာက္မွ မအိပ္မခ်င္း ဆာရင္ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္လိုက္ ဘေလာ့ဖတ္ရင္း ေခ်ာ့ကလက္စားမွာေပါ့။ :D
ေနာက္ဆက္တြဲ


အိပ္ခါနီးေနျပီကို ဝယ္ထားတဲ့ ေထာပတ္သီးေလး ဘယ္ေန႕ေဖ်ာ္ရမလဲဆိုေတာ့ ခုေသာက္မယ္ဆိုလို႕ ေနာက္ဆက္တြဲျဖစ္သြားတယ္။

9 comments:

ရႊန္းမီ said...

မေ၀ရဲ႕ မိုင္ထမင္းေၾကာ္ ;-)
ညီမ ညစာ ေခါက္ဆြဲစားျပီးျပီမို႔ ၾကည့္ပဲ ၾကည့္သြားပါတယ္..

khin oo may said...

ေကာင္းမဲ႕ပံဳဘဲ..ေတာ္တယ္ဗ်ာ။။ လူၿကီး ကံေကာင္းတာေပါ႕။ ဟင္းခါးေတာ႕ထပ္ထည္႔ေပးပါ.
အပိန္က်င္႕ခ််င္လ််င္ ေခ်ာကလက္မစားရ (ထင္တာေၿပသြာူသည္)

ျမရြက္ေဝ said...

ညီမရႊန္းမီ---> ေနာက္တခါဆို စားသြားေနာ္။:D
မခင္ဦးေမ---> diet ဆိုတာ ၾကားေကာင္းေအာင္ေျပာတာပါအမ။ တခါတည္း အမ်ားၾကီး မစားႏိုင္လို႕ အခ်ိန္ျခားျပီး စားတာ။:)

မီယာ said...

ထမင္းေၾကာ္ကုိ ဘယ္အခ်ိန္စားရ စားရ ႀကိဳက္တယ္..ေထာပတ္သီးက ကယ္လုိရီ မ်ားတယ္ထင္တယ္..အေလးခ်ိန္က်ခ်င္ရင္ ေရွာင္ပါေလာ့..

Moe Cho Thinn said...

ထမင္းေၾကာ္လဲ ႀကိဳက္၊ ေထာပတ္သီးလဲ ႀကိဳက္ျပန္ၿပီ။
တို႔လဲ ထမင္းေတြ ေၾကာ္ဖူးပါတယ္။ ဒီလိုေလး ျဖစ္မေနပါလား။ ေအာ္..သူမ်ားေတြမ်ား ခ်က္လဲခ်က္တတ္၊ လွလွေလးလဲ ျပင္တတ္ စားတတ္..။ ေတာက္..ေတာက္..ေတာက္..။
ေတာက္ေခါက္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ မ်က္ရည္က်တာပါ။

ျမရြက္ေဝ said...

မမီယာ---> တခါတေလမွ စားရလို႕ပါ မမီယာေရ၊ ေစ်းၾကီးေနတဲ့အခ်ိန္ေတြ မဝယ္စားရဲဘူး။ အဲလိုနဲ႕ ေစ်းသက္သာတုန္းေလး ဆိုျပီး.... ဆိုျပီး...

မမိုးခ်ိဳသင္း---> ဟင္! မငိုပါနဲ႕ အမရယ္၊ ညီမေၾကာ္ထားတာကလည္း ခက္ခက္ခဲခဲမဟုတ္ပါဘူး။ အမေၾကာ္ခ်င္ရင္ နည္းေပးမယ္ေနာ္။ ေရခဲ႐ိုက္ထားတဲ့ ပဲေစ့၊ ေျပာင္းေစ့၊ မုန္လာဥနီ ကို microwaveနဲ႕ ေႏႊး၊ ထမင္းေအးေအးထဲ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္၊ ခုဏက ေႏႊးထားတာေတြရယ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႕ထည့္ျပီး နယ္ထား၊ ဝက္သားၾကိတ္သားေလးနဲနဲကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္၊ က်က္ခါနီးေလာက္မွာ ထမင္းေတြထည့္ျပီးေၾကာ္ရင္ရျပီ။ ထမင္းတေစ့စီမွာ ၾကက္ဥအရသာရေအာင္ မေၾကာ္ခင္ကတည္းက ေရာနယ္ရမယ္လို႕ ေျပာတယ္။ ေၾကာ္ရင္းမွ ေဖာက္ထည့္ရင္ ေမႊတာမျမန္ဘူးဆို အရသာ မႏွံ႕တတ္ဘူးတဲ့။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ tomato sauce ပါထည့္လို႕ရပါတယ္။ ဂတ္စ္အားျပင္းျပင္းမွာ ေၾကာ္ရင္ ပိုလွတယ္။ မီးျပင္းရင္ လက္ေတာ့ ျမန္ဖို႕လိုတယ္။ ရမယ္ထင္ျပီး ခဏေလး တင္ထားမိတာ ေအာက္ဘက္က နဲနဲတူးခ်င္သြားလို႕ေလ။ ထမင္းဂ်ိဳးေလးပါသြားလို႕ ပိုစားေကာင္းသြားသလိုဘဲ။ :D

ဇနိ said...

ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ကို ဟိုေန႔ကတည္းက သြားရည္လာက်ထားတာ။ ဒီေန႔ထပ္လာေသာက္တယ္။
ေတာက္ ေတာက္ ေတာက္။ မ်က္ရည္က်တာ ႏွစ္ပန္းကန္ ႏွစ္ဖန္ခြက္ေလးေတြ ျမင္ေနရလို႔ေလ။
မနိ

ThuHninSee said...

လာဖတ္ျဖစ္ေပမယ္႔ ကြန္မက္ခ်န္ဖို႔ log in လုပ္ဖုိ႔ အခ်ိန္မရလို႔ တစ္ခါတစ္ေလဆို မခ်န္ျဖစ္ဘူး။
ဟုိေန႔ကတည္းက ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ကုိ သြားရည္က်ေနတာ။ ဒီကုိလဲ တစ္ခြက္ေနာ္။ ခပ္စိမ္းစိမ္းေလးေသာက္ခ်င္တယ္။ ႏုိ႔ေလ်ာ႔ေပးေနာ္။
ဖန္ခြက္က ေသးတယ္။ မတ္ခြက္နဲ႔ေပးပါ။ :P

yar said...

ဗိုက္ဆာေနပါတယ္ ဆိုမွဂ်ာ။ ဒီ post ကိုတြားဖတ္မိတယ္။အမ မေကာင္းဘူးဂ်ာ။ ဟီးဟီ ကိုယ္မစားရလို႕ေျပာတာ။

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP